QuickDraw: mensen in het echt neerschieten met je iPhone

QuickDraw gebruikt de gyroscoop van je iPhone om er een bijzondere motion control game van te maken. Je houdt je iPhone paraat alsof het een revolver is, om hem op je tegenstander te richten wanneer je het startsein hoort.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Met QuickDraw gebruik je de iPhone om anderen neer te schieten.Hoeveel films zullen er zijn geweest waarin twee cowboys tegenover elkaar stonden, wachtend op het juiste moment om hun revolvers te trekken en de ander neer te schieten? Het is een filmcliché dat nooit oud wordt, eentje die je nu zelf ook kunt uitspelen met iedere iPhone-dragende cowboy die je tegenkomt.


QuickDraw is een iPhone-game die op originele wijze gebruik maakt van de gyroscoop van de telefoon. Je verbindt via Bluetooth met een tegenspeler die het spel ook op zijn iPhone heeft staan en houdt daarna je telefoon verticaal langs je lichaam. Vervolgens hoor je een klikgeluid, die het wegstoppen van je pistool moet voorstellen. Op dit punt mag je intense blikken uitwisselen met je tegenstander. Hoor je een schaap blaten, dan moeten jullie allebei zo snel mogelijk je iPhone op elkaar richten. De snellere van de twee heeft gewonnen. Hoe vaker je wint, hoe hoger de premie op je hoofd wordt.

Ontwikkelaar ITnext waarschuwt er in de App Store alvast voor: zij zijn niet verantwoordelijk voor de verwondingen die je tijdens het spelen oplevert, noch de verwoesting die je aanricht. Iets dat zomaar kan gebeuren: je hoeft maar een beetje geschrokken je wapen te richten en hij vliegt uit je hand, misschien wel in het gezicht van je tegenstander. Om de game te spelen heb je een iPhone nodig met een gyroscoop. Dit betekent dat de iPhone 3G en iPhone 3GS helaas niet werken.

Dat het leuk is, dat bleek bij ons op de redactie wel. Zie hieronder hoe het duel tussen Jean-Paul en Michel afliep.

Downloaden: QuickDraw (gratis)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 juli 2011 om 1:32
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.