iculture-populaire-apps
Populaire Apps De meest gedownloade apps van de afgelopen week

iCloud staat opnieuw downloaden van verwijderde apps toe

Met iCloud blijkt het mogelijk om apps die al uit de App Store zijn verdwenen, opnieuw te downloaden. Het werkt echter niet bij apps die door Apple onder druk zijn weggehaald.

icloud downloadDat je met iCloud apps kunt installeren die je eerder hebt gekocht, wisten we al. Maar het blijkt dat je ook apps opnieuw kunt downloaden, die eerder uit de App Store zijn verwijderd. Als een app niet meer verkrijgbaar is, omdat de ontwikkelaar ‘m heeft weggehaald, krijg je toch nog de mogelijkheid om de app te downloaden. Dat lukt bijvoorbeeld bij Tris, een Tetris-kloon die bijna drie jaar geleden uit de App Store is gehaald. Er blijkt echter wel een addertje onder het gras: de functie geldt alleen voor apps die door de ontwikkelaar zelf offline zijn gehaald.


Apps die Apple heeft weggehaald omdat een er sprake was van een overtreding, zijn niet meer opnieuw te downloaden. Toch zou het kunnen zijn dat apps zoals Tris binnenkort ook niet meer te downloaden zijn. Een aantal iOS-ontwikkelaars heeft namelijk in de iTunes Connect-app gezien dat bepaalde apps om juridische redenen zijn weggehaald. Ontwikkelaars moeten in iTunes Connect namelijk aangeven of ze apps hebben, waarmee een juridisch probleem is. Antwoord je daarop met ‘Ja’, dan krijg je een lijst van je apps te zien, waarbij je kunt aanvinken welke apps juridische problemen hebben. Daaruit zou Apple kunnen afleiden welke apps wel en niet beschikbaar komen om opnieuw te downloaden.

icloud_legal_2

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.