ANWB Onderweg app: makkelijk parkeren

Tip! Vergelijk ANWB Parkeren met je huidige parkeeraanbieder en kijk wat jij kan besparen

Tijd om over te stappen?

Als je regelmatig op plekken komt waar betaald parkeren geldt, is de kans groot dat je al bent overgestapt naar mobiel parkeren. Dat biedt namelijk meer gemak dan een kaartje trekken. Er zijn in Nederland heel wat aanbieders van parkeerdiensten en -apps. Welke voor jou het meest gunstig is, is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk in welke steden je wilt parkeren (niet alle aanbieders werken in alle steden), hoe vaak je er gebruik van maakt en of je de voorkeur hebt voor bepaalde parkeerplekken (zoals Q-Park-garages).
Ingezonden mededelingen - · Laatst bijgewerkt:

❥ Dit artikel wordt je aangeboden door ANWB Onderweg. Lees onze disclaimer

Dat betaald parkeren vervelend is, hoeven we je vast niet te vertellen. Het kost je geld en het is vaak een heel gedoe. Je moet naar de automaat lopen, eventueel op je beurt wachten, een kaartje trekken en op tijd terug zijn bij de auto, om niet een boete te riskeren. Met mobiel parkeren gaat het gemakkelijker en sneller. Bovendien bespaar je geld, want je rekent alleen af voor de daadwerkelijke parkeertijd. Er zijn heel wat aanbieders van parkeerdiensten, die elk weer andere voorwaarden en tarieven hanteren en waarbij je niet zomaar even overstapt.

Ben je als ANWB-lid benieuwd of ANWB Parkeren beter of handiger is dan jouw huidige aanbieder? Of wil je ook eens ervaren hoe makkelijk parkeren via een app is? Je kunt het gratis testen zonder dat je ergens aan vast zit.

Zo kun je ANWB Parkeren gratis testen
Wil je deze dienst via de parkeerapp ANWB Onderweg app zelf testen? Dat kun je thuis op de bank doen; 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Dit werkt als volgt:

Stap 1:

Vraag met je ANWB lidnummer een gratis login aan via deze link (kies ‘Kort Parkeren’ of ‘Standaard’). Als je al een klantnummer hebt van Yellowbrick en/of ANWB Parkeren, dan kun je deze stap overslaan.

Stap 2:

Download de ANWB Onderweg-app via deze link en voer na het inloggen bij Parkeren de testzone 999999 in. Dit is een testzone die je gratis kunt gebruiken. Ieder uur ontvang je handige pushberichten zodat je weet dat de test-transactie loopt.

Testen kan zo vaak en lang je wilt, ook als je klant bent bij een andere parkeeraanbieder. Zo kun je gratis testen hoe mobiel parkeren via de ANWB Onderweg app werkt. De testzone 999999 is altijd gratis.

ANWB Onderweg app: makkelijk parkeren

Parkeren met ANWB Onderweg
Bij ANWB Onderweg heb je keuze uit drie opties: Standaard, Kort Parkeren of Vaak Parkeren. Het zal je opgevallen zijn, dat de kosten van deze drie opties heel verschillend zijn. In de eerste maand is het gebruik van iedere opties gratis: geen transactiekosten of weekkosten.

Bij ANWB Parkeren – Standaard betaal je na de eerste maand gewoon een vaste prijs per transactie van €0,28, ongeacht hoe kort of lang je parkeert en ongeacht wat de totale parkeerkosten zijn.

Bij ANWB Parkeren – Kort Parkeren zijn na de eerste maand de transactiekosten een percentage van de parkeerkosten, namelijk 10%. Daarbij geldt een minimum van €0,15 en een maximum van €0,40. Dit pakt dus vooral gunstig uit als je maar heel kort gaat parkeren en/of vaak in goedkope parkeerzones moet zijn (bijv. 0,10 euro per uur). Je bent het goedkoopst uit als je totale parkeerkosten onder de €1,50 liggen. In veel middelgrote steden kun je ongeveer een halfuur parkeren, dus ideaal als je snel even iets moet afgeven of gericht naar een bepaalde winkel wilt. Liggen je parkeerkosten boven de €2,80 dan ben je goedkoper uit met ANWB Parkeren – Standaard.

Bij ANWB Parkeren kun je trouwens altijd kosteloos je parkeerproduct aanpassen mocht een andere variant voor jou voordeliger uitpakken. Welke oplossing voor jou het beste is, is dus heel erg afhankelijk van je parkeergedrag. Parkeer je met heel onregelmatige tussenpozen dan is het beter om per transactie te betalen. Parkeer je vaker dan 2x per week of ongeveer 9x per maand, dan ben je weer beter af met een abonnement. Let ook op de opzegtermijn die de verschillende diensten hanteren.

Variant Abonnementskosten Transactiekosten
ANWB Parkeren – Kort Parkeren €0,00 €0,15 t/m €0,40 (eerste maand €0,00)
ANWB Parkeren – Standaard €0,00 €0,28 (eerste maand €0,00)
ANWB Parkeren – Vaak Parkeren €0,55/week (eerste maand €0,00) €0,00

Het mooie is dat je met ANWB Onderweg vooraf goed inzicht krijgt in de parkeerkosten, zoals we in een eerder artikel hebben besproken. Je ziet op een kaartje precies waar de goedkopere en duurdere zones zijn om te parkeren. En zoals je van de ANWB mag verwachten klopt die informatie.

Op het gebied van parkeren beoordeelde De Consumentenbond de ANWB Onderweg als meest betrouwbare parkeerapp. Bij een recente vergelijkende test van consumentenprogramma Kassa werd ANWB Onderweg nog beloond met 4 uit 5 sterren, vanwege de hoge accuratesse van de brandstofprijzen.

❥ Dit artikel wordt je aangeboden door ANWB Onderweg. Lees onze disclaimer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 september 2019 om 16:29