Goedkoop tanken met ANWB Onderweg

Zo tank jij goedkoper met een app!

De benzineprijs heeft het hoogste punt in vijf jaar bereikt. Voor jou als automobilist is het een flinke kostenpost, want op jaarbasis ben je al snel 200 euro duurder uit dan voorheen. Even omrijden kan daarom de moeite lonen, maar dan moet je wel weten waar de goedkope adresjes zijn. Gelukkig is er een app waarmee je in een oogopslag kunt zien waar je het beste terecht kunt: de ANWB Onderweg-app!
Ingezonden mededelingen - · Laatst bijgewerkt:

Als je onderweg ergens moet tanken, heb je vaak geen idee waar je moet zijn. Je gaat maar naar het eerste het beste tankstation langs de snelweg, maar dat hoeft niet altijd de beste keuze te zijn. Even van de snelweg af kan een goedkoper tankstation zijn of een plek waar je ANWB Ledenvoordeel krijgt. De ANWB Onderweg-app maakt dat op een duidelijke manier inzichtelijk. Stop even langs de weg, kijk in de app wat je opties zijn en je ziet waar je het beste terecht kunt. Ben je meer een type dat alles voorbereidt, dan kun je ook thuis al vast kijken welke tankstations je op de route tegenkomt.

Goedkoper tanken met ANWB Onderweg

Het werkt als volgt:

  1. Installeer de ANWB Onderweg-app.
  2. Tik op de optie Tanken.
  3. Je ziet meteen welke tankstations in de buurt zijn.
  4. Groene bolletjes geven goedkope tankstations aan.
  5. Tankstations met ANWB Ledenvoordeel ook meteen te herkennen aan het blauwe balkje.

Of je nu in Amsterdam of op de Veluwe moet zijn: er is altijd wel een goedkoop tankstation of een tankstation met ANWB Ledenvoordeel te vinden. De functie werkt supersnel, want zoals ANWB-marketeer Mark de Bruin ons eerder in een interview al vertelde bij de introductie van versie 3.0 van de Onderweg-app: ‘Je kunt beter speedbootjes maken dan olietankers’.
Bij een recente vergelijkende test van consumentenprogramma Kassa werd ANWB Onderweg nog beloond met 4 uit 5 sterren, vanwege de hoge accuratesse van de brandstofprijzen.

Tanken met ANWB Onderweg in Amsterdam of de Veluwe

Meer informatie over tankstations opvragen

Je ziet in ANWB Onderweg dus meteen waar de beste adresjes zijn en je kunt op basis van je huidige locatie makkelijk bepalen of het zin heeft om erheen te rijden. Maar je wilt dan natuurlijk ook nog weten hoeveel het kost, wat het adres en de openingstijden zijn en hoe je er komt. Ook dat kan:

  1. Tik op het tankstation van je keuze.
  2. Sleep het scherm omhoog, zodat je meer details te zien krijgt.
  3. Check de openingstijden, voorzieningen en het adres. Tankstations die op het moment van bekijken gesloten zijn, hebben een duidelijk labeltje.
  4. Met de knop Start navigatie rijd je erheen.

Je kunt bij het navigeren kiezen of je met Apple Kaarten of met Google Maps wilt gaan rijden.

Tanken met ANWB Onderweg

ANWB Ledenvoordeel, hoe zit dat?

Ben je benieuwd wat ANWB Ledenvoordeel is en hoe je daarmee kunt besparen? Dat leggen we hieronder uit. ANWB heeft een tankprogramma, waarmee je korting krijgt op de normale prijs van benzine en diesel. Om hiervan gebruik te kunnen maken moet je beschikken over een ANWB Creditcard. Aanmelden is gratis en doe je op deze website. Bij het afrekenen met je ANWB Creditcard spaar je korting en aan het einde van ieder kwartaal wordt het opgespaarde bedrag automatisch uitbetaald. De korting op de aangegeven prijs op de pomp geldt zowel voor benzine als diesel en bedraagt 5 cent per liter bij bemande en 3 cent per liter bij onbemande tankstations en komt bovenop de korting die het tankstation direct verstrekt. Uitgezonderd zijn bijzondere (vaak tijdelijke) acties van het tankstation, waarbij er op bepaalde dagen bijvoorbeeld veel meer korting bij dat tankstation wordt verstrekt dan normaal. Een voorbeeld is de Dwaze Donderdag. Er zijn meer dan 800 aangesloten tankstations in heel Nederland en via de ANWB Onderweg-app kun je in een oogopslag zien waar je ze kunt vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2019, 10:48