Word jij al moedeloos bij de gedachte als je een keer in een grote stad zoals Amsterdam moet parkeren? Door de ANWB Onderweg-app te gebruiken kun je zonder stress naar de goedkoopste parkeerplaats of parkeergarage rijden en zijn er geen verrassingen over de prijs. Graag vertellen we je waarom de ANWB Onderweg-app niet zomaar een parkeerapp is.

❥ Dit artikel wordt je aangeboden door ANWB Onderweg. Lees onze disclaimer

Geen stress door te parkeren met een app

Bij parkeren in de stad denk je vast aan hoge tarieven, blauwe zones en parkeerverboden. Het levert veel gedoe op om je auto in de stad kwijt te raken, terwijl de trein ook niet altijd een optie is. Als je dan toch met de auto de stad in moet, kun je het maar het beste zo gemakkelijk mogelijk voor jezelf maken. Met de ANWB Onderweg-app ga je goed voorbereid onderweg en zie je vooraf wat de alternatieven zijn en wat het kost. Koudwatervrees met mobiel parkeren? Je kunt in de ANWB Onderweg app het parkeren met ANWB Parkeren zelf thuis gratis oefenen als je wil. Ook als je nu al een andere parkeerapp gebruikt.

#1 Parkeeropties in de buurt bekijken
Heb je de ANWB Onderweg-app geïnstalleerd, dan tik je op het hoofdscherm op Bekijk parkeeropties in de buurt. Je ziet meteen met duidelijke kleuren (rood, oranje, geel en groen) waar de goedkopere zones zijn. Want als je nét een straat verder parkeert kan dat al snel een paar euro schelen.

ANWB Onderweg parkeren in zones.

Je kunt veel goedkoper en slimmer parkeren als je weet waar je moet zijn en de ANWB Onderweg-app is daarvoor ideaal. Die kan immers met een puntje op de kaart laten zien waar je nu bent en waar de goedkoopste parkeeropties zijn. Zelfs in Amsterdam kun voor een prikkie parkeren, zo ontdekten we in de app. Als iemand bij iCulture HQ op bezoek wil kun je namelijk na 10:00 uur bij de RAI parkeren en betaal je maar 1 euro voor de hele dag. Met de Noord-Zuidlijn sta je binnen een paar minuten bij ons op de stoep… of in de Kalverstraat!

Zoek je een bestemming die niet bij je in de buurt is? Dan zijn er twee routes in de ANWB Onderweg-app om de parkeeropties te verkennen.

  • Optie 1: Gebruik dan de zoekbalk bij het Bekijk de parkeeropties in de buurt – scherm door bovenin je bestemming in te voeren. Je krijgt dat een overzichtskaart met alle parkeermogelijkheden rondom je bestemming.
  • Optie 2: Via de routeplanner in de ANWB Onderweg app kun je de parkeermogelijkheden rondom je bestemming ook opzoeken. Je plant dan een route in de app en klikt vervolgens op de parkeerkosten-regel.

#2 Meteen zien wat het kost
Als je op een van de parkeeropties tikt krijg je gedetailleerde informatie over de prijs die je gaat betalen. Je ziet hoeveel je het eerste uur betaalt, wanneer de dure en goedkope tijdstippen zijn en wat het maximum tarief per dag is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Wil je parkeren op een heel specifieke plek, dan kun je op basis van zonecode, adres of postcode kijken wat de actuele prijzen in de buurt zijn.

ANWB Onderweg parkeren met tarieven.

#3 Kijken hoeveel plekken er vrij zijn
Sta je het liefst droog, in een parkeergarage, dan wil je er natuurlijk niet voor niets naartoe rijden. Het is wel zo handig dat je van tevoren al kunt zien hoeveel plekken er vrij zijn. Bij het bekijken van het detailscherm zie je rechtsboven met een groen cijfer het aantal beschikbare parkeerplaatsen. Dit werkt uiteraard alleen in parkeergarages en op parkeerterreinen met beperkte capaciteit. Bij parkeren op straat zul je zelf rond moeten rijden, op zoek naar een plekje.

ANWB Onderweg parkeren met vrije plekken.

#4 Meteen afrekenen met mobiel parkeren in 160 gemeentes met ANWB Parkeren
Als je toch op een dure plek op straat moet parkeren, dan is het handig dat dit ook meteen in de ANWB Onderweg-app kunt regelen. Je hoeft met de ANWB Parkeren-functie in de app geen kleingeld op zak te hebben en hoeft tussentijds niet terug te rennen om de parkeerduur te verlengen. Dit werkt dankzij een samenwerking met YellowBrick. ANWB-leden krijgen als ze via de ANWB een login aanvragen een forse korting op de gebruikskosten.

ANWB parkeren

ANWB Parkeren werkt in 160 Nederlandse gemeenten op straat en bij 150 Q-Park parkeergarages en P+R terreinen. Je betaalt achteraf voor je werkelijke parkeertijd en je regelt het allemaal via de app. Je stopt de teller als jij klaar bent om te vertrekken. Tijdens je parkeersessie ontvang je gratis parkeerherinneringen van de ANWB Onderweg-app zodat je op tijd herinnerd wordt aan de lopende transactie.

Hoe werkt dat dan, parkeren met de ANWB Onderweg-app? In onderstaande infographic leggen ze het uit. Meer uitleg? Bekijk de animatievideo van ANWB Parkeren voor meer uitleg.

ANWB Parkeren infographic

Wil je ook parkeergemak voor straatparkeren in een app? Installeer dan de ANWB Onderweg-app, bekijk welke parkeerlocaties bij jou in de buurt zijn of log in met je ANWB-account om meteen af te rekenen! ANWB-lid en nog geen login voor de parkeerfunctie in de ANWB Onderweg app? Vraag hem hier aan.

#5 Koudwatervrees? Gratis thuis op de bank testen? Vergelijken met je eigen parkeerapp? Dat kan!
In de ANWB Onderweg-app zit ook een gratis testfunctie voor mensen die thuis op bank zelf willen testen hoe het mobiel parkeren werkt met de ANWB Onderweg-app en ANWB Parkeren. Ook handig om deze app eens te vergelijken met je eigen parkeerapp. Om te testen vraag je een login aan op deze website. Daarna log je eenmalig in bij parkeren in de ANWB Onderweg-app.

Vervolgens kun je de testzone 999999 (6 keer 9) gebruiken in de app. Je parkeert dan fictief en zonder kosten. Zo kun je thuis op de bank het parkeren met de ANWB Onderweg-app en ANWB Parkeren ervaren en ga je de volgende keer met een goed gevoel op pad. Laat de transactie gerust een paar uur lopen op je iPhone en ervaar de gratis parkeerherinneringen zelf.

Haal nog meer uit de ANWB Onderweg-app!
Met de ANWB Onderweg-app vind je naast deze handige parkeerhulp nog meer opties om jouw dagelijkse rit van thuis naar het werk zo aangenaam mogelijk te maken. In een eerder artikel vertelden we al hoe je een handige ANWB File Alert kunt instellen op je woon-werk route. Wist je bijvoorbeeld ook dat je heel gemakkelijk de actuele brandstofprijzen kunt opzoeken, zodat je zeker weet dat je bij de goedkoopste pomp tankt? Bij sommige tankstations krijg je bovendien extra ANWB-ledenkorting. Meteen even proberen dus!

❥ Dit artikel wordt je aangeboden door ANWB Onderweg. Lees onze disclaimer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 december 2019 om 12:52