Yahoo Pipes krijgt iPhone-vriendelijke interface

Yahoo heeft een iPhone-vriendelijke versie van Yahoo Pipes uitgebracht. Daarmee kun je je favoriete mashups van Yahoo Pipes zoeken en uitproberen.

Yahoo PipesYahoo Pipes heeft een interface gekregen die de online dienst geschikt maakt om op de iPhone te gebruiken. Met Yahoo Pipes kun je spannede mashups maken, waarmee je informatie uit meerdere online bronnen kunt combineren. Vooral onderweg is het handig om allerlei informatie in een bepaalde context te kunnen zien.

Bijvoorbeeld: een combinatie van lokale verkeers- en weersinformatie. Hiermee ontvang je een waarschuwing voorat je vastraakt in de file, omdat ergens een wolkbreuk of dichte mist is opgedoken. Als je de weg op moest om een vlucht te halen, dan kun je ook tegelijk de vluchtstatus checken.

Een ander voorbeeld is een pricewatch: daarmee kun je het prijspeil van meerdere winkels in de gaten houden. Of een Yahoo Pipe waarmee je muzieknummers in Last.fm koppelt aan Flickr-foto’s en aan YouTube-video’s. Met Yahoo Pipes klik je zomaar een mooie mashup bijelkaar klikken.

Hoewel, “zomaar” is misschien iets te optimistisch uitgedrukt. Er zijn genoeg mensen die toch wat moeite hebben om het onder de knie te krijgen. De mogelijkheden zijn echter eindeloos: je kunt een prachtige webapplicatie maken zonder een regel code te schrijven. Ben je handig genoeg, dan kun je nu ook via de iPhone-interface van Yahoo Pipes zoeken naar nieuwe Pipes, je eigen Pipes uitproberen en favorieten zoeken.

In de video hieronder zie je hoe Yahoo Pipes werkt. Voor de iPhone-versie ga je in de mobiele versie van Safari naar iphone.pipes.yahoo.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2007, 13:46
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.