WWDC 2017-logo.

iCulture-lezers kijken bij WWDC 2017 het meest uit naar Siri-speaker en donkere modus in iOS 11

De Siri-speaker en een donkere modus in iOS 11 zijn de twee WWDC-aankondigingen waar de meeste iCulture-lezers naar uitkijken. Maar gaat Apple dit ook daadwerkelijk aankondigen?
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

WWDC 2017-logo.
Over een klein weekje houdt Apple haar jaarlijkse WWDC-keynote. Dankzij ons verwachtingenartikel heb je al een goed beeld over wat Apple mogelijk gaat aankondigen. In datzelfde artikel vroegen we jullie waar je het meest naar uit kijkt met betrekking tot iOS 11 en nieuwe hardware. Uit de poll blijkt dat de Siri-speaker en de donkere modus van iOS 11 hoog op de verlanglijstjes staan.

Siri-speaker en donkere modus iOS 11

De nieuwe versie van iOS is elk jaar weer één van de hoogtepunten van de WWDC. Dit jaar gaat Apple iOS 11 uit de doeken doen, maar er zijn dit jaar relatief weinig geruchten verschenen over mogelijke functies in deze nieuwste versie van iOS. Toch hebben we een paar interessante mogelijke vernieuwingen opgesomd en jouw de keuze gegeven waar je het meest naar uitkijkt.

Uit de poll die ingevuld is door 939 mensen, blijkt dat de donkere modus verreweg de populairste optie is. Ruim een kwart van de stemmen (26,8%) ging naar een donkere weergave. Er wordt al enkele jaren gesproken over de komst van een donkere modus in iOS en dit jaar zou het zomaar kunnen gebeuren. Andere populaire opties zijn een slimmere Siri (20,3%) en meer functies voor de iPad (18,2%). De vernieuwing waar we het meest over weten (meer focus op video in de Muziek-app), is met 4,3% verreweg de minst populaire keuze.

WWDC 2017 iOS 11

Normaal draait de WWDC vooral om software, maar dit jaar staan ons ook enkele nieuwe hardware-aankondigingen te wachten. Op de poll voor nieuwe hardware is in totaal 574 keer gestemd. De volledig nieuwe Siri-speaker is in de peiling de populairste keuze met 29,1% van de stemmen. Of de speaker ook daadwerkelijk aangekondigd gaat worden, is echter nog maar de vraag. Op de tweede plek staat een nieuwe MacBook Pro met 24,6%. Een nieuwe MacBook Pro lijkt steeds waarschijnlijker, nu de levertijden opgelopen zijn naar volgende week. Op de derde plek in de hardware-poll staat de nieuwe 10,5-inch iPad Pro met 22% van de stemmen.

WWDC 2017 hardware

Update 6 juni 2017: Inmiddels is de HomePod aangekondigd door Apple. In ons HomePod dossier vind je alle informatie over specs, functies, releasedatum en meer.

De WWDC 2017 begint volgende week maandag en loopt tot en met vrijdag 9 juni. Apple’s presentatie staat gepland op maandag 5 juni om 19:00. Je kunt deze presentatie zelf live volgen, maar op iCulture lees je uiteraard ook alles over alle aankondigingen zodra deze bekend zijn. Als je je alvast goed wil voorbereiden, dan kun je ons verwachtingenartikel nog eens rustig nalezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2017, 13:08
Categorie Apple
Onderwerpen homepod, wwdc, wwdc 2017

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.