WinPwn beta 2 vanaf nu beschikbaar

De tweede betaversie van WinPwn is beschikbaar. Deze heeft een aantal kleine verbeteringen en kan ook firmware 2.0 op je iPhone installeren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

PineappleCmw heeft een update uitgebracht van WinPwn. Deze tweede beta biedt de mogelijkheid om firmware 2.0 met WinPwn te installeren op je iPhone. Volgens de ontwikkelaar wordt niet langer QEMU gebruikt en zijn er ook een aantal verbeteringen doorgevoerd. Daardoor duurt het nu korter dan 60 seconden om een IPSW-build aan te maken.

Met WinPwn, het iPhone Pwnage Tool voor Windows, kun je je iPhone jailbreaken met als extra mogelijkheid dat je elk IPSW-bestand op je iPhone kunt installeren. Een IPSW-bestand bepaalt welke versie van het besturingssysteem op je iPhone draait. Wanneer je via iTunes een officiële upgrade of restore uitvoert, wordt daarbij ook een IPSW-bestand gedownload en geïnstalleerd.

Pwnage (voor Mac) en WinPwn (voor Windows) zorgen dat de iPhone wordt voorzien van een aangepaste bootloader. Daarmee is niet meer te herkennen of je een officieel door Apple beschikbaar gesteld IPSW-bestand hebt geïnstalleerd. Vervolgens kun je elk IPSW-bestand naar keuze downloaden en met de Pwnage-tools installeren. Het is zelfs mogelijk om meerdere versies te installeren en bij het opstarten te kiezen welke firmware je wilt gebruiken. Meer algemene uitleg over het Pwnage-proces kun je teruglezen in ons artikel: iPhone Pwnage Tool: Vragen en antwoorden.

Natuurlijk volgt hier weer de gebruikelijke waarschuwing: installeer WinPwn alleen wanneer je weet wat je doet! Het gaat hier nog om betasoftware, dus je hebt geen enkele garantie dat het werkt. Ook wordt het installeren van firmware 2.0 nog steeds sterk afgeraden.

Downloaden kan onder andere via deze link.

Meer info: WinPwn

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:49
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.