Windows-gebruikers krijgen iPhone Configuratietool opgedrongen

Windows-gebruikers die iTunes of QuickTime op hun pc geïnstalleerd hebben, krijgen via de softwareupdate automatisch de iPhone Configuration Utility aangeboden. Het is ook al standaard aangevinkt.

iphone configuration utilityWindows-gebruikers die iTunes en/of QuickTime hebben geïnstalleerd krijgen er een gratis extraatje bij: het iPhone Configuratietool. Het vervelende is echter, dat ze de tool krijgen opgedrongen. Bij de softwareupdate voor Windows is te lezen dat er nieuwe software beschikbaar is. Het iPhone Configuratietool is daarbij standaard in het lijstje opgenomen en is ook al aangevinkt, zelfs bij mensen die het tool nog nooit eerder op hun pc hebben geïnstalleerd. Zo’n situatie heeft zich in 2008 ook al eens voorgedaan, toen Apple de Safari-webbrowser op soortgelijke wijze probeerde op te dringen aan gebruikers van iTunes en QuickTime. Toen werd de softwareupdate aangepast, maar in de browserstatistieken was wel een kleine groeispurt van het aantal Safari-installaties te zien.

Het iPhone Configuratietool is handig voor zakelijke gebruikers, die profielen voor hun iPhone-installaties willen aanmaken. Voor gewone gebruikers komt het tool ook van pas om allerlei maatwerkaanpassingen te doen. Laatst hebben we bijvoorbeeld in een tip uitgelegd hoe je een HTTP-proxy via je 3G-verbinding zou kunnen instellen, via de iPhone Configuration Utility.

Nu is het een kleine moeite om het vinkje weg te halen, maar er zijn gebruikers die daar niet naar kijken en worden opgezadeld met een stuk software, dat ze eigenlijk niet nodig hebben.

Meer info: Ars Technica

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2009, 12:40
Categorie Apple
Onderwerpen configuration, utility, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.