Stephen Fry vergelijkt iPad met een huisdier

Stephen Fry vergelijkt de iPad met een huisdier zoals een hond. Die koop je ook niet vanwege de specs en de featurelijst, maar vanwege het plezier dat je ervan krijgt.

ipad_dogDe bekende Brit Stephen Fry is van mening dat de iPad te vergelijken is met een huisdier zoals een hond. Een hond kent maar een beperkt aantal trucjes, maar je neemt een hond immers niet vanwege de specs en de featurelijst. Het gaat om het plezier dat een hond je kan geven. Fry vertelde dit op de iPad Entertainment Summit in Londen, waar contentleveranciers uit heel Europa bij elkaar kwamen om over succesvolle iPad-toepassingen te praten. Ook het publiceren en promoten kwamen aan de orde.




ipad entertainment summitFry is ook van mening dat de iPad en e-readers niet ervoor zorgen dat papieren boeken ten dode zijn opgeschreven. “I love the smell and feel of books … I also like horses, and I’m still going to drive a car”, zei Fry. Door de uitvinding van de auto werd het paard niet overbodig, maar zorgde er wel voor dat paarden bepaalde functies niet meer hoefden te vervullen. Mensen hebben een emotionele band met boeken, maar Apple’s producten laten zien dat er bij computerhardware ook een emotionele band mogelijk is. Een papieren boek is gewoon een oudere technologie.

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 oktober 2010 om 20:16
Categorie
Achtergrond

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.