St. Antonius eerste ziekenhuis met iPads voor patiënten

Het St. Antonius Zoekenhuis in Nieuwegein is het eerste ziekenhuis in Nederland dat iPads beschikbaar stelt aan patiënten. Maar denk niet dat een iPad nu voor iedereen is weggelegd, want het gaat aanvankelijk om isolatiepatiënten van de verpleegafdeling hematologie/oncologie. Zij mogen tijdens hun verblijf in het ziekenhuis gratis gebruik maken van een iPad. Het gaat […]

nieuwegein st antoniusHet St. Antonius Zoekenhuis in Nieuwegein is het eerste ziekenhuis in Nederland dat iPads beschikbaar stelt aan patiënten. Maar denk niet dat een iPad nu voor iedereen is weggelegd, want het gaat aanvankelijk om isolatiepatiënten van de verpleegafdeling hematologie/oncologie. Zij mogen tijdens hun verblijf in het ziekenhuis gratis gebruik maken van een iPad.

Het gaat om een klein aantal van acht iPads, die de patiënten na afloop van een stamceltransplantatie of een zware chemobehandeling mogen gebruiken. Zij verblijven een aantal weken geïsoleerd in het ziekenhuis en hebben wel wat afleiding nodig.

Patiënten zijn na zo’n behandeling vaak erg ziek en hebben tijd nodig om te herstellen. Ze hebben dan minder zin in bezoek of een praatje. Even op het internet surfen, de e-mail checken of een spelletje op de computer spelen kan dan afleiding bieden en het verblijf vergemakkelijken.

Dit zegt Corine Jochems, afdelingshoofd van verpleegafdeling. De eerste reacties van de patiënten zijn positief. Ze krijgen toegang tot films, e-books, games en muziek. Op de verpleegafdeling is ook een beschermd Wi-Fi-netwerk aanwezig om te kunnen internetten. Het ziekenhuis schakelde het bedrijf BeagleBoxx in om de tablets en de service eromheen te leveren. Het updaten, beveiligen en ontwikkelen van apps wordt ook geregeld door dit bedrijf. Het project wordt gesponsord door Stichting Vrienden van Antonius en wordt gezien als proef voor het hele ziekenhuis.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2011, 10:43
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.