Shaka: windmeter bovenop je iPhone

De Shaka is een speciale windmeter die je kunt aansluiten op je iPhone. Hierdoor kun je makkelijk zien hoe snel de wind waait en welke richting hij opblaast. Je kunt deze informatie vervolgens delen via de mobiele internetverbinding van je iPhone.

ShakaDe nieuwe windmeter Shaka kan aangesloten worden op de geluidspoort van je iPhone. Hierdoor kun je met een bijbehorende app makkelijk zien hoe hard de wind waait en welke kant hij opblaast. De app laat ook de windtemperatuur zien. Omdat je de iPhone gebruikt om je meting af te lezen, kun je vanuit de app ook makkelijk je resultaten met anderen delen, om bijvoorbeeld je surfmaten uit te nodigen voor een middag op het strand.

De Shaka-windmeter zal onder andere handig zijn voor surfers, zeilers en andere sporters die afhankelijk zijn van de wind. De bijbehorende app laat je windsnelheid meten in knopen, meters en mijlen. De meter zou snelheden tot op 30 m/s (ook wel 60 knopen of 70 mijl) kunnen aflezen.

Shaka iPhone detailDe Shaka zal vanaf deze herfst te bestellen zijn. Geïnteresseerden kunnen hun e-mailadres op de site van de makers achterlaten, om zo snel mogelijk geïnformeerd te zijn als het bestelproces start. In het begin zal de Shaka alleen op de iPhone en iPad werken, maar volgens de fabrikant wordt er ook gewerkt aan ondersteuning voor andere smartphones.

Je kunt er ook voor kiezen om iets langer te wachten met de aanschaf van de Shaka. De makers laten op hun site namelijk weten dat ze werken aan een speciaal model waarmee je ook luchtvochtigheid kunt meten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2012, 12:44
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.