Rechter blaast rechtszaak Apple-Motorola af, ebook-rechtszaak pas in 2013

De rechtbank in Chicago heeft een lopende patentzaak tussen Apple en Motorola afgeblazen. De betrokken rechter, Richard Posner, vindt dat geen van beide bedrijven in staat was om voldoende aan te tonen dat er schade was gelezen door schending van patenten. De rechter noemde de zaak eerder al “silly” en “ridiculous” en heeft er nu […]

Apple MotorolaDe rechtbank in Chicago heeft een lopende patentzaak tussen Apple en Motorola afgeblazen. De betrokken rechter, Richard Posner, vindt dat geen van beide bedrijven in staat was om voldoende aan te tonen dat er schade was gelezen door schending van patenten. De rechter noemde de zaak eerder al “silly” en “ridiculous” en heeft er nu voor gezorgd dat beide bedrijven niet opnieuw een claim kunnen indienen. Posner is van mening dat Apple en Motorola zwakke argumenten hebben aangevoerd en onvoldoende overtuigend bewijs hebben aangeleverd. Ook zouden ze fouten hebben gemaakt in de aanloop naar de rechtszaak. Daarmee is Apple nog niet van de rechtszaken af, want er spelen nog genoeg andere. Zo werd er vannacht een datum geprikt voor de afhandeling van een zaak rond e-books.

ibookstoreDaarbij gaat het om een rechtszaak tussen de Amerikaanse overheid en Apple, waarbij ook uitgevers Macmillan en Penguin Group betrokken zijn. Op 3 juni 2013 zal de zaak worden behandeld. Drie andere uitgevers, HarperCollins Publishers, Simon & Schuster en Hachette Book Group, zijn niet betrokken bij de zaak. Zij hebben al apart ingestemd met een schikking. In de rechtszaak wordt gesteld dat Apple samenzweerde met uitgevers om de prijzen van ebooks te verhogen. Apple en de uitgevers ontkennen dat en beweren dat zij juist ervoor hebben gezorgd dat de vraag naar ebooks is gestegen.

apple motorola

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2012, 9:53
Categorie Apple
Onderwerpen apple, motorola

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.