RingFree biedt VoIP over GSM voor de iPhone

RingFree is een interessante nieuwe applicatie, waarbij je VoIP-gesprekken kunt voeren en daarbij belminuten gebruikt. Je bespaart daarmee dataverkeer, wanneer dat beperkt of te duur is. Een wifi-verbinding is evenmin nodig.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

RingFree biedt een veelbelovende nieuwe webdienst voor de iPhone. Met RingFree kun je bellen via een aantal VoIP-aanbieders via het SIP-protocol, waarbij je gesprekken kunt voeren over het netwerk van elke mobiele operator die de iPhone ondersteunt. De methode is vergelijkbaar met die van Talkety, waarbij telefoongesprekken worden doorgestuurd via een externe server. Je kunt het in combinatie met elke VoIP-aanbieder of via je eigen SIP-server (Asterisk is ook mogelijk) gebruiken. Het verschil met Talkety is dat je niet eerst een gesprek hoeft te ontvangen voordat je zelf kunt bellen.

De dienst is op de iPhone te bereiken via https://rf.com. Na het aanmaken van een account, waarbij je je mobiele nummer invult moet je een lokaal nummer bellen om de informatie te bevestigen met een pincode. Eenmaal ingelogd kun je kiezen uit verschillende VoIP-aanbieders zoals Gizmo, VoicePulse en andere (maar geen Skype, want die gebruikt geen SIP). Heb je een eigen VoIP-server, dan kun je daarvan het proxyadres, de gebruikersnaam en het wachtwoord invullen. Daarna kan het bellen beginnen.

RingFree is een virtuele dialer: het maakt een automatische verbinding met VoIP-aanbieders, waarbij je niet op dataverkeer wordt afgerekend, maar op normale belminuten. Een jailbreak is niet nodig en een Wi-Fi-netwerk evenmin. Via je EDGE-verbinding wordt maar een klein beetje dataverkeer gebruikt om het telefoongesprek tot stand te brengen. RingFree is dus ideaal voor mensen die gratis lokaal kunnen bellen (zoals in de VS) of mensen die in de knel komen met hun hoeveelheid dataverkeer, maar wel genoeg belminuten over hebben. De spraakkwaliteit van RingFree schijnt goed te zijn en gesprekken worden redelijk snel tot stand gebracht. Bellen via Google Talk en MSN kan ook met RingFree.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 4:37
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.