Preview: snel bladeren binnen Springboard met Orbit (jailbreak)

De ontwikkelaar Steven Troughton-Smith heeft naar aanleiding van de recente Springboard Exposé concept-video een nieuwe applicatie ingediend bij de Cydia Store: Orbit. Met Orbit kun je gemakkelijk bekijken op welke pagina je ook alweer die ene applicatie hebt staan, om vervolgens snel naar deze pagina toe te kunnen gaan.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

orbit-130De ontwikkelaar Steven Troughton-Smith, bekend van verschillende iPhone-applicaties waaronder Stack, heeft naar aanleiding van de recente Springboard Exposé conceptvideo van de Zweedse designfirma Ocean Observations een nieuwe applicatie ingediend bij de Cydia Store: Orbit. Met Orbit kun je gemakkelijk bekijken op welke pagina je ook alweer die éne applicatie hebt staan, om vervolgens snel naar deze pagina te navigeren.

De conceptvideo is gebaseerd op de bestaande functie Exposé op de Mac, waarmee je alle openstaande vensters in één oogopslag kunt zien.

Binnen twee weken is deze video dus al verwerkt tot een volwaardige applicatie, die waarschijnlijk morgen al in de Cydia Store te vinden zal zijn.

cydia-store

Na installatie via Cydia zal er een nieuw (door Louie Mantia ontworpen icoon) op je Springboard verschijnen. De werking van Orbit is simpel; druk op het icoon en er verschijnt meteen een overzicht van je verschillende Springboard-schermen en alle bijbehorende iconen (Orbital View). Je kunt vervolgens een scherm selecteren door er eenmaal op te tikken. Wat meteen opvalt aan Orbit is het gebruikersgemak en de snelheid van de applicatie; het is kinderlijk eenvoudig om de applicatie te gebruiken en je hoeft niet te wachten om het overzicht van de Springboard-pagina’s te zien, of om naar een pagina toe te springen. Je kunt letterlijk binnen één seconde van het eerste naar het laatste scherm op je Springboard springen. De applicatie is geschikt voor een Five-Column Springboard en ook met een Five-Icon (reflective) dock kan Orbit prima overweg.

kinderziekteToch was er in onze previewversie nog wel een kinderziekte te vinden. Op onze iPhone 3G bleken er een aantal icoontjes (drie op de circa honderd) niet in Orbital View te verschijnen. Navraag bij de ontwikkelaar leerde ons dat hij van dit probleem op de hoogte is en het verholpen zou moeten zijn in de versie die in Cydia verschijnt. De kinderziekte lijkt zich (tegen de spreekwoordelijke verwachting in) alleen voor te doen op de oudere modellen iPhones en iPods en bijvoorbeeld niet op de iPhone 3GS. Mocht het probleem zich nog voordoen, dan is er een makkelijke tijdelijke oplossing; als je even met de icoontjes schuift wordt de cache van Orbit ververst en heb je er geen last meer van.
tweet

Al met al is het voor het opzoeken van een specifieke applicatie waarschijnlijk nog steeds sneller om de Spotlight-functie te gebruiken. Heb je veel applicaties op je iPhone met een logische indeling, dan is Orbit wel erg handig om snel naar de gewenste pagina te gaan. Het icoon voor Orbit kan tussen de andere applicaties op je Springboard worden geplaatst, maar komt het best tot zijn recht in je dock. Heb je meer dan drie pagina’s op je Springboard, dan kan Orbit je grafische interface nog net iets gebruikersvriendelijker maken.

Info: Orbit

  • Ontwikkelaar: Steven Troughton-Smith
  • Applicatie: Orbit
  • Te koop via: Cydia Store
  • Prijs: $1.99
  • Geteste versie: release candidate
  • Bestandsgrootte: 47.6KB
  • Cijfer: 7.5 (als de besproken kinderziekte wordt opgelost)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 1:04
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.