Palo Alto ramkraak

Palo Alto Apple Store beroofd, dieven gepakt

De Apple Store in Palo Alto werd dit weekend getroffen door een ramkraak. Deze Apple Store is bekend, omdat Steve Jobs en Tim Cook er regelmatig een bezoek aan brachten.

De Apple Store in Palo Alto is dit weekend getroffen door een ramkraak. Palo Alto is de voormalige woonplaats van Steve Jobs en bovendien is de Apple Store in het stadje erg bekend onder Apple-fans: het is de vaste plek waar topmensen van Apple langsgaan als er nieuwe producten op de markt komen. Op YouTube zijn dan ook talloze filmpjes te vinden van Steve Jobs en Tim Cook, die in de Apple Store van Palo Alto een gesprek aanknopen met klanten.

Palo Alto ramkraak

Ramkraak in Palo Alto

Het is alweer een behoorlijke tijd geleden dat er berovingen van Apple Stores in het nieuws waren. Dit weekend was het raak in Palo Alto: vier verdachten reden in een gehuurde Kia Soul de glazen winkelpui binnen. Foto’s van twee verdachten zijn naar Amerikaans gebruik in de lokale krant te zien.

De Apple Store bevindt zich op University Avenue in Palo Alto. Volgens de politie is dezelfde Apple Store de afgelopen zes maanden al meermaals het doelwit geweest van dieven. Er zijn metalen paaltjes aangebracht om te voorkomen dat auto’s zomaar naar binnen kunnen rijden. Daarbij is echter één ding over het hoofd gezien: de dieven zouden via nabijgelegen winkels de stoep zijn opgereden om achter de paaltjes te komen. Daardoor konden ze minder vaart maken, maar het lukte alsnog om de pui te rammen.

Palo Alto ramkraak

Meer berovingen in Californische Apple Stores

Volgens de lokale politie is het de afgelopen tijd regelmatig raak. Ook de Apple Store in het nabijgelegen Stanford Shopping Center kreeg de afgelopen maanden ongewenst bezoek en datzelfde geldt voor meer Apple Stores in het gebied rond San Francisco. In San Francisco, Berkeley, Burlingame, Corte Madera en Los Gatos renden de dieven snel een winkel binnen en graaiden ze alles wat ze konden pakken.

Palo Alto ramkraak

Palo Alto: vlakbij Apple-campus
De beroving van de Apple Store in Palo Alto verliep wél met een auto. Het ging om een grijze Kia Soul uit 2016, die flink was beschadigd. Omdat de dieven geen snelheid konden maken, ontstond er in de 12 meter hoge glazen winkelpui een relatief klein gat, waar de dieven door naar binnen klommen. Het is nog onduidelijk hoeveel spullen ze hebben meegenomen. In totaal zou het gaan om 8 tot 10 dieven, waarvan er 4 zijn gearresteerd. Twee van hen zijn minderjarig.

Het bijzondere aan de Apple Store van Palo Alto, is dat deze vaak wordt bezocht door topmensen van Apple, omdat het vlakbij de Apple-campus in Cupertino ligt. Zo is in onderstaand filmpje te zien hoe Steve Jobs een bezoek brengt aan de winkel, bij de lancering van een nieuwe iPhone:

Afgelopen zomer was CEO Tim Cook er nog toen de iPhone 7 in de verkoop ging:

Deel van de buit teruggevonden
De politie werd rond half vijf ‘s ochtends gebeld over de ramkraak. Ooggetuigen zagen meerdere mensen uit de winkel rennen. De politie arresteerde kort daarop de 19-jarige Shaquin K. Ferguson zonder woon- of verblijfplaats. Hij was op borgtocht vrij na wapenmisbruik. Ook de 18-jarige Erica Jaynisha White uit Oaklands werd gearresteerd. De andere twee gearresteerden zijn 16 en 17 jaar. Omdat ze minderjarig zijn wordt hun identiteit niet vrijgegeven. Allemaal worden ze beschuldigd van inbraak, vandalisme en samenzwering tot een ramkraak. Een deel van de buit is inmiddels ook teruggevonden. Anderhalf huizenblok verderop vond de politie een zwarte Hyundai Sonata met daarin MacBooks en iPhones.

Apple-woordvoerder Nick Leahy wilde niet reageren op zaken die met beveiliging te maken hebben. De winkel was zondag gesloten, maar gaat maandag weer gewoon open. De politie zoekt nog 4 tot 6 andere getuigen.

Foto’s via Twitter: @chrisjenx, @sfsorto en @_sunilrawat

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2016, 9:29
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.