iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Spark, POT, Netflix, Tiny Wings TV en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Spark, POT, Netflix, Tiny Wings TV en meer.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Spark

We trappen vandaag af met een nieuwe e-mailapp voor de Mac. Deze week verscheen de Mac-versie van Spark, een app die op iPhone en iPad al hoge ogen gooide. Bijvoorbeeld met de kenmerkende slimme inbox waardoor je alleen de belangrijkste mails ziet. Is Spark net zo goed als de iOS-versie en hoe verhoudt het zich als alternatief tot Airmail of de standaard Mail-app? Je leest het in onze uitgebreide review van Spark.

POT

Deze week verscheen de allereerste Nederlandse peer-to-peer-verzekeringsapp met de toepasselijke naam POT. Als je met vrienden een gezamenlijke aankoop, zoals een drone, doet maak je een geldpot(je) aan en kun je je aankoop zonder tussenkomst van een verzekeraar verzekeren. Meer weten over dit nieuwe initiatief? Lees ons artikel over POT.

Tiny Wings TV

Het klassieke iOS-spelletje Tiny Wings voegde deze week een nieuw hoofdstuk toe aan het verhaal, met de introductie van Tiny Wings TV. Dit is een losse nieuwe app speciaal voor de Apple TV, waarmee je ook op groot scherm de avonturen van het kleine vogeltje kan beleven. Je bedient de Apple TV-app onder meer met de bestaande iOS-app. Lees ons artikel over Tiny Wings TV.

Netflix

Kijk je graag series en heb je een Netflix-account, dan kan dit je bijna niet zijn ontgaan. Geheel onverwacht introduceerde Netflix deze week wereldwijd(!) een nieuwe optie in de app, waarmee je veel van je favoriete films en series zonder internetverbinding bekijkt. Handig voor in het vliegtuig of in de trein bijvoorbeeld. Hoe het werkt lees je in ons artikel over Netflix.

PlayStation Communities

Speciaal voor de PlayStation-gamers verscheen er deze week een nieuwe app. Daarmee kun je met andere gamers praten over gedeelde interesses, zoals jouw favoriete spel of een community met easter eggs. Uiteraard kun je ook zoeken naar andere spelers om mee te gamen. Lees ons artikel over PlayStation Communities.

Google Featured Photos

Ben je die saaie screensavers op je Mac ook zo zat? Kijk dan eens naar deze nieuwe (gratis) app van Google, die je telkens een willekeurige selectie van fotografen op Google+ voorschotelt. Heb je meerdere schermen, dan plaatst de app ook verschillende screensavers op elk aangesloten scherm. Elke foto is van hoge kwaliteit en kan van alles bevatten, zoals mooie natuurfoto’s. Lees ons artikel over Google Featured Photos.

Downloaden: Google Featured Photos

Studiekiezer

Welke studie moet ik kiezen, is een vraag die veel jongeren elk jaar weer bezighoudt. Maar aanbod van apps die je daarbij kunnen helpen. Een 24-jarige studente besloot in dat gat te springen en introduceerde haar eigen app: Studiekiezer. Met de antwoorden die je op verschillende vragen geeft, schotelt de app je een persoonlijk advies voor. Lees meer over onze bevindingen met Studiekiezer in ons artikel.

Pearl

Even snel kijken of je haar nog goed zit? Dat kan met de camera in je Mac, maar vaak werkt dat nogal omslachtig. Dat moet eenvoudiger dachten de makers van Pearl, een gratis app voor in je menubalk. In ons artikel over Pearl lees je er meer over.

Philips Hue

Goed nieuws voor gebruikers van Philips Hue-lampen, die hun iPad al terzijde hadden gelegd. Nadat Philips dit voorjaar een nieuwe officiële app voor iPhone uitbracht, was het deze week de beurt aan de iPad. Ook voor de iPhone-versie brengt de laatste update enkele vernieuwingen. Lees ons artikel over Philips Hue.

Twitter

De Twitter-app kreeg deze week maar liefst twee nieuwe functies. Zo worden antwoord op tweets voortaan gesorteerd op populariteit en kun je zien hoeveel reacties een bepaalde tweet heeft. Ook kun je nu Moments vanuit de iOS-app maken. Hiermee stel je zelf een verhaal samen door het selecteren van meerdere tweets, een functie die eerder alleen op de website actief was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.