Oprichter P.A. Semi verlaat Apple voor startup Agnilux

Oprichter en CEO Dan Dobberpuhl zou vertrokken zijn bij P.A. Semi, het bedrijf dat Apple in april 2008 overnam. Er zijn veel meer medewerkers van P.A. Semi, die ondertussen zijn vertrokken.

dobberpuhlOprichter en voormalig CEO Dan Dobberpuhl van P.A. Semi kwam in dienst van Apple toen zijn bedrijf twee jaar geleden werd overgenomen. Nu heeft CNET ontdekt dat Dobberpuhl het bedrijf heeft verlaten. Dat gebeurde vorig jaar al, zonder dat iemand het heeft opgemerkt. Dobberpuhl zou zich hebben aangesloten bij voormalig collega Amarjit Gill, die de startup Agnilux heeft opgericht. Van de 150 medewerkers van P.A. Semi die bij de overname in april 2008 werkzaam waren bij het bedrijf, schijnen er al een hoop te zijn opgestapt. Dobberpuhl is de zoveelste in de rij. De New York Times vond op de zakelijke netwerksite LinkedIn ook bewijst dat heel wat cruciale mensen van P.A. Semi van Apple naar Agnilux waren vertrokken. Systeemarchitect Mark Hayter is een van de oprichters.

Sommige medewerkers zouden Apple na een paar maanden hebben verlaten omdat ze Apple-aandelen kregen aangeboden voor een ongunstige prijs. Maar volgens CNET kan het ook te maken hebben met de verandering van werkomgeving. Bij Apple is de cultuur toch wat anders. Een analist van de Linley Group zegt dat Dobberpuhl en zijn collega’s mensen zijn die zich het best bij startups thuisvoelen en niet in de structuren van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2010, 14:45
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.