App Store appicoontjes

In de nieuwe App Store staan recensies niet meer op datum gesorteerd

In de App Store op de iPhone kun je recensies niet meer sorteren op datum. Daardoor krijg je soms heel oude recensies te zien.

Bij elke iOS-update komen er nieuwe en handige functies bij. Maar soms doet Apple ook een stapje terug. Zo is het niet langer mogelijk om recensies in de App Store te sorteren op datum, waardoor je soms vrij oude te zien krijgt.

App Store vandaag

Recensies niet meer op datum

De verandering bij de App Store-recensies werd onder andere opgemerkt door appmaker Mark de Bruin, maar we kregen de klacht ook van andere iCulture-lezers toegestuurd. Voorheen kon je bij het bekijken van de apprecensies sorteren op relevantie of datum. Nu kan dat niet meer. Bij de iCulture-app betekent het dat je recensies van 4 jaar geleden te zien krijgt. Soms zijn ze zo algemeen dat je er nog steeds iets aan hebt, maar het komt bij andere apps ook voor dat bugs worden genoemd die al lang zijn opgenoemd, of dat er geklaagd wordt over het ontbreken van functies, die al jaren geleden zijn toegevoegd.

Het wordt extra vervelend nu je de App Store niet meer kunt raadplegen via iTunes. Ook daar had je tot voor kort de mogelijkheid om de recensies op datum of op meest relevant te sorteren, maar met het verdwijnen van de App Store zijn ook de recensies verschenen.

Misschien heeft het iets te maken met het feit dat appontwikkelaars ervoor kunnen kiezen om alleen de sterrenwaardering van de laatst verschenen update te laten zien, in plaats van de sterrenwaardering over alle versies die ooit zijn verschenen. Dat kan handig zijn als er een foutje in een app is geslopen en gebruikers massaal hun ongenoegen gaan uiten.

Er zitten nog meer veranderingen in de App Store van iOS 11. De meeste daarvan zijn gelukkig wel verbeteringen.

Heb je zelf nog meer rare of onbegrijpelijke aanpassingen in iOS 11 gevonden waar je niet blij mee bent, dan kun je ze natuurlijk kwijt in de reacties onder ons klachten- en bugsoverzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2017, 14:55
Categorie Apps
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.