Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

In de nieuwe App Store staan recensies niet meer op datum gesorteerd

In de App Store op de iPhone kun je recensies niet meer sorteren op datum. Daardoor krijg je soms heel oude recensies te zien.

Bij elke iOS-update komen er nieuwe en handige functies bij. Maar soms doet Apple ook een stapje terug. Zo is het niet langer mogelijk om recensies in de App Store te sorteren op datum, waardoor je soms vrij oude te zien krijgt.


App Store vandaag

Recensies niet meer op datum

De verandering bij de App Store-recensies werd onder andere opgemerkt door appmaker Mark de Bruin, maar we kregen de klacht ook van andere iCulture-lezers toegestuurd. Voorheen kon je bij het bekijken van de apprecensies sorteren op relevantie of datum. Nu kan dat niet meer. Bij de iCulture-app betekent het dat je recensies van 4 jaar geleden te zien krijgt. Soms zijn ze zo algemeen dat je er nog steeds iets aan hebt, maar het komt bij andere apps ook voor dat bugs worden genoemd die al lang zijn opgenoemd, of dat er geklaagd wordt over het ontbreken van functies, die al jaren geleden zijn toegevoegd.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Het wordt extra vervelend nu je de App Store niet meer kunt raadplegen via iTunes. Ook daar had je tot voor kort de mogelijkheid om de recensies op datum of op meest relevant te sorteren, maar met het verdwijnen van de App Store zijn ook de recensies verschenen.

Misschien heeft het iets te maken met het feit dat appontwikkelaars ervoor kunnen kiezen om alleen de sterrenwaardering van de laatst verschenen update te laten zien, in plaats van de sterrenwaardering over alle versies die ooit zijn verschenen. Dat kan handig zijn als er een foutje in een app is geslopen en gebruikers massaal hun ongenoegen gaan uiten.

Er zitten nog meer veranderingen in de App Store van iOS 11. De meeste daarvan zijn gelukkig wel verbeteringen.

Heb je zelf nog meer rare of onbegrijpelijke aanpassingen in iOS 11 gevonden waar je niet blij mee bent, dan kun je ze natuurlijk kwijt in de reacties onder ons klachten- en bugsoverzicht.

Bekijk ook

Veelgehoorde klachten in iOS 11: zo los je het op [poll]

Loop je tegen problemen aan in iOS 11 of denk je en bug ontdekt te hebben? In dit artikel vatten we de meest gehoorde klachten en problemen samen en zetten we enkele bugs op een rij. Check ook hier of jouw probleem inmiddels al opgelost is.

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 september 2017 om 14:55
Onderwerp
Categorie
Apps

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.