Pokémon Playhouse

In Pokémon Playhouse hoeven kleuters geen Pokémon te vangen

Pokémon Playhouse is een Pokémon-game voor de allerkleinsten tussen 3 en 5 jaar. Kinderen kunnen zo al jong kennismaken met de Pokémon-figuren.

Kleuters die nog niet de straat op mogen om Pokémon Go te spelen, kunnen nu toch meedoen. Een nieuwe app met de naam Pokémon Playhouse is speciaal voor hen bedoeld. Het gaat in Pokémon Playhouse niet om rondlopen en vechten en zelfs niet om het vangen van Pokémon, maar om lekker bezig zijn voor kinderen tussen 3 en 5 jaar oud.

Pokémon Playhouse

Pokémon Playhouse

Je kunt bijvoorbeeld samen met je favoriete Pokémon naar de sterrenhemel kijken, een muziekbandje starten, snoepjes geven of rondwandelen in een interactief park. Ook zijn er simpele puzzels die opgelost moeten worden en is er een onderdeel waarbij je voor je Pokémon moet zorgen. Het lijkt op de activiteiten die je in andere kinderapps vindt, zoals die van Toca Boca. Een menselijk figuurtje helpt de kinderen op weg, al vragen we ons af of kinderen niet net zo lief aan de hand worden genomen door Pikachu zelf.

Er zitten in de game bekende wezens zoals Pikachu, Bulbasaur en Snorlax, die volgens de makers nieuw gedrag vertonen. Naarmate de kinderen spelen ontwikkelt de game zich, waarbij ze ondertussen ook bezig zijn om eieren uit te broeden. In totaal zitten er 50 Pokémon in de game.

Pokemon Playhouse figuurtjes

Het idee achter de app is dat kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met Pokémon, maar dan wel in een speciale omgeving, die op ze is afgestemd. Voor kinderen die nog niet in de leeftijd zijn om de Pokémon Go-game te spelen kan het een leuke afleiding zijn. Er zitten geen in-app aankopen in en de game zelf is ook gratis.

Pokemon Playhouse figuurtjes

Eigenlijk is het dus meer reclame om de kids klaar te stomen voor toekomstige Pokémon-fans, dan dat de makers er geld mee willen verdienen. Dat doen ze al met de gewone Pokémon Go-game, die al meer dan 1,2 miljard heeft opgebracht. Nintendo krijgt daar 19 procent van en het is ook gunstig voor de de verkoop van petjes en shirts.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2017, 10:11
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.