Nieuw sociaal netwerk Booyah voor iPhone-gebruikers

Booyah is een nieuw sociaal netwerk voor de iPhone. Het pas opgerichte bedrijf erachter heeft $4,5 miljoen uit het iFund gekregen om het idee verder uit te werken. Maar wat is het precies?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

BooyahBooyah is een startup uit Silicon Valley die gisteren $4,5 miljoen uit het iFund heeft ontvangen. iFund is een investeringsfonds van $100 miljoen, opgericht door Kleiner, Perkins Caufield & Byers (KPCB), dat nieuwe iPhone-applicaties wil stimuleren. Eerder kreeg het sociale netwerk Whrrl al geld uit het iFund en ook gamesontwikkelaar ng:moco kreeg een paar miljoen toegeworpen. De nieuwe dienst Booyah is opgericht door gamesveteranen Keith Lee, Brian Morrisroe en Sam Christiansen. Zij werkten voorheen bij Blizzard Entertainment en Insomniac Game.

Partner Matt Murphy van KPCB voelde zich meteen aangesproken door de belofte van Booyah en de achtergrond van de ontwikkelaars. Sociale netwerken zijn er nooit genoeg: werp een blik op KnowEm.com en je snapt dat er nog wel eentje bij kan.

“Het iFund was opgericht om de meest veelbelovende en innovatieve bedrijven te helpen die de mogelijkheden van de iPhone en iPod touch benutten. Booyah is een fantastisch voorbeeld”, zegt KPCB-er Matt Murphy. Maar wat gaan ze doen? Het product dat ze gaan ontwikkelen heeft in ieder geval te maken met entertainment en met MMO’s. De slogan van Booyah is ‘What excites you about life?’ Daar valt nog weinig uit af te leiden. Om de spanning nog wat meer op te voeren heeft Booyah een drietal YouTube-filmpjes gemaakt waarin mensen worden gevraagd welke associatie ze met het woord ‘booyah’ hebben.

Meer info: Booyah

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2009, 18:46
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.