Nederlandse herdenkingsapp voor Steve Jobs afgewezen door Apple

De Steve Jobs herdenkingsapp van het Nederlandse vakblad Dzone werd afgewezen door Apple. Het is niet toegestaan om zelf apps te maken waarin je Steve Jobs eert. Dzone vroeg bekende namen uit de creatieve industrie om hun meest gedenkwaardige Steve Jobs-moment.

steve-jobs-icoon-app-dzoneHet Nederlandse designersvakblad Dzone heeft iets met Apple. Designers werken vaak op een Mac en het overlijden van Steve Jobs was dan ook reden voor een aangepaste cover. Het vakblad vroeg een tijdje geleden allerlei mensen uit de creatieve industrie om hun herinnering aan Steve Jobs op te schrijven. Die herinneringen verschenen in het blad, maar Dzone vond ze interessant genoeg om ze in een app te verwerken. Zo zouden anderen kunnen lezen wat Steve Jobs betekend heeft.

Er werd een mooi app-icoontje ontworpen die de naam ‘Steve Jobs’ kunstig gekalligrafeerd weergeeft in een appeltje (zie afbeelding). Op 2 november stuurde Dzone de app in om te laten goedkeuren door Apple. Maar Apple wilde niet meewerken aan de spontane blijk van waardering. Had Dzone het vooraf kunnen weten? Misschien wel: bij het uploaden van de app werden ze al gewaarschuwd dat ‘Steve Jobs’ geen goedgekeurd trefwoord is en dat het reden kon zijn voor afwijzing. Ruim een week na het insturen van de app kwam er al een berichtje vanuit Apple dat het reviewproces iets langer zou duren dan gebruikelijk. En vandaag kwam eindelijk het hoge woord eruit: de app is afgekeurd.

Apple eert het leven van Steve Jobs liever op een andere manier en raadt de medewerkers van Dzone aan om hun gedachten en herinneringen gewoon op te sturen via e-mail ([email protected]). Wie alsnog de quotes wil lezen, kan Dzone 138 kopen bij MagVilla of op de iPad via AKO MagWorld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2011, 14:31
Categorie Apple
Onderwerpen herdenking, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.