Muziekalbums als iPhone-applicatie: The Presidents of the United States

The Presidents of the United States heeft een iPhone-applicatie uitgebracht, waarmee je de complete collectie albums streaming kunt beluisteren. Vanuit de applicatie kan de band ook nieuwe albums laten previewen.

The Presidents of the United StatesDe Amerikaanse startup Melodeo heeft een iPhone-applicatie uitgebracht waarmee je de complete muziekcollectie van The Presidents of the United States in één keer aanschaft. Voor $3 heb je alle vier albums die de band heeft uitgebracht, aangevuld met zeldzaam en exclusief materiaal. Maar daarmee ben je het niet, want de applicatie kan via online ook nog extra materiaal ophalen. Dat Melodeo juist een applicatie van The Presidents of the United States uitbrengt, is niet echt toeval: een van de topmannen van Melodeo is tevens oprichter van de band.

De band is ook nog van plan om experimenten met nieuwe nummers te doen, voordat een album definitief wordt uitgebracht. Dat de applicatie zo goedkoop is, heeft ermee te maken dat je de albums niet zelf krijgt, maar alleen het recht hebt om ze te streamen. In de applicatie kan PUSA ook nog een linkje toevoegen om mensen een album daadwerkelijk te laten kopen.

Eerder bracht de band Death Cap for Cutie (gratis) al een soortgelijke applicatie via de App Store uit, waarmee iPhone-bezitters naar een aantal nummers kunnen luisteren. Het kan een mooie manier zijn om muziekliefhebbers een preview te geven van een nieuw album.

Installeren: The Presidents’ Music – PUSA (€2,39)
Via: Yahoo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2009, 19:37
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.