Motorola brengt mediamonster als antwoord op iPhone

Motorola is niet bang voor de iPhone. CEO Ed Zander heeft een multimedia-monster klaarliggen, die volgende week in Europa zal worden gelanceerd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

motorola monsterMotorola bereidt zich voor op de iPhone, bleek gisteren op een persconferentie. Volgens CEO Ed Zander gaat Motorola zich bij toekomstige telefoons op internettoegang en het afspelen van multimedia richten. Het antwoord op de iPhone is ook al klaar: volgende week kondigt het bedrijf een high-end telefoon voor de Europese markt aan.

Wie herinnert zich nog de Motorola ROKR? Deze iTunes-telefoon was een zeldzame samenwerking tussen Apple en Motorola. Het was ook een van ‘s werelds snelst geflopte telefoons: al voor de lancering werd het (on)ding door de pers de grond in geschreven. De kans op een nieuwe samenwerking is nihil: beide bedrijven staan nu als concurrenten lijnrecht tegenover elkaar.

Maar CEO Ed Zander van Motorola is niet bang voor de iPhone. Op de vraag “Hoe gaat u daarmee om?” antwoordde Zander afgelopen woensdag met een tegenvraag: “Hoe gaan zij reageren op óns?” Motorola heeft namelijk een multimedia-monster met spectaculaire videofuncties klaarliggen, die volgende week wordt gepresenteerd. Het is een van de “wickedly cool products” die volgens Zander in de pijplijn zitten. Nu maar hopen dat Zander niet de nieuwe StarTac bedoelt, de retro-telefoon die Motorola in de jaren ’90 in één klap op de kaart zette. Gelukkig zijn er ook nog twee andere nog niet gelanceerde toestellen, die er een stuk beter uitzien: de Q9h en de RIZR Z8.

Dat is ook wel nodig, want na het succes van de RAZR raakte Motorola in het slop: het afgelopen kwartaal maakten ze $181 miljoen verlies, terwijl ze een jaar geleden nog een winst van $686 maakten. De verkoop van toestellen zakte 15%.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:13
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.