Man doet locatiegebaseerd huwelijksaanzoek via de iPhone

Dan Deeble uit Californië zette een spoor van berichten uit in zijn woonplaats, om zijn vriendin ten huwelijk te vragen. De berichten waren met de applicatie Scribular op de iPhone te lezen.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

huwelijksaanzoekDe 35-jarige Dan Deeble uit Californië wilde zijn vriendin Crystal op een originele manier ten huwelijk vragen: via de iPhone. Nu denk je misschien dat hij zich beperkte tot sms en e-mail, maar Dan – die wellicht liefhebber is van de boeken van naamgenoot Dan Brown – had een ingenieuzer idee. Hij gebruikte de applicatie Scribular om berichten met GPS-geotags achter te laten op bepaalde plaatsen.

De berichten waren zichtbaar voor iedereen met een iPhone waarop Scribular is geïnstalleerd. Vervolgens gaf Dan zijn aanstaande een iPhone waarop Scribular al was voorgeïnstalleerd en schakelde vrienden in om ervoor te zorgen dat Crystal op de juiste locaties de applicatie opstartte om de romantische boodschappen te kunnen lezen. De speurtocht eindigde met een romantisch etentje, waar Crystal op de ouderwetse manier ‘ja’ zei. Dan kreeg het idee voor dit huwelijksaanzoek dankzij de film P.S. I Love You. Elk bericht eindigde dan ook met deze zin.

Argwanende lezers zullen misschien denken dat het om een publiciteitsstunt gaat en dat Dan misschien wel werkzaam is bij Scribular, maar dat blijkt niet het geval: hij werkt als supervisor bij Sutter Health, een netwerk van ziekenhuizen en artsen in Californië. Veel geld gaat Scribular ook niet met dit verhaal verdienen: de applicatie is gratis verkrijgbaar in de Amerikaanse App Store. Met Scribular kun je virtuele notities achterlaten op je huidige locatie en je kunt zien welke notities anderen op dezelfde plek hebben achtergelaten. Zo kun je in een restaurant notities achterlaten over gerechten die al dan niet lekker zijn.

De volledige reeks berichten is te vinden op de website van Scribular.

Via: Wired

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:09
Categorieën Achtergrond, iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.