KPN in gesprek met Apple over de iPhone

KPN is in gesprek met Apple over de introductie van de iPhone in Nederland. Er is niet bekend of KPN het enige bedrijf is waarmee Apple praat.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

KPNEen woordvoerder van KPN heeft bevestigd dat het bedrijf in gesprek is met Apple. Woordvoerder Bram Oudshoorn meldt dat de gesprekken al enkele maanden lopen. “Het is logisch dat Apple in ieder land naar de marktleider kijkt”, laat Oudshoorn weten tegenover Betten Financial News. De woordvoerder weet echter niet of Apple met nog meer operators in gesprek is en of de gesprekken tot een overeenkomst zullen leiden staat ook nog niet vast.

Er werd ook een reactie gevraagd van Vodafone, de mobiele operator die een contract voor meerdere landen heeft afgesloten. Een woordvoerster van Vodafone wilde echter niet reageren omdat het “allemaal heel gevoelig” ligt. Andere operators weigeren commentaar, zodat we nog steeds niet weten of Apple in Nederland voor dezelfde strategie als Duitsland en Frankrijk gaat kiezen, waarbij de iPhone exclusief via één provider wordt aangeboden. Uit het feit dat er nu gesprekken met KPN gaande zijn, zouden we voorzichtig kunnen afleiden dat er toch wordt gedacht aan meerdere aanbieders.

KPN-topman Ad Scheepbouwer maakte zich eerder al onsterfelijk door de iPhone genadeloos af te kraken in de pers. Wordt het straks dan toch een HiPhone? Aanstaande donderdag heeft KPN een belangrijk evenement gepland: de lancering van MobielTV. Da’s waarschijnlijk te vroeg om de deal al rond te hebben.

Meer info: KPN praat met Apple over iPhone

Dank aan fanatieke Nu-lezers Frank, K.N. Verbruggen, Stijn en Timon voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:41
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.