Japanse iPhone krijgt tv-tuner en batterijlader

Softbank gaat in Japan een 1-Seg tv-tuner voor de iPhone uitbrengen, die tegelijk dienstdoet als reservebatterij. Met de iPhone tv-tuner kunnen de Japanners 3 uur lang tv-kijken.

Japan krijgt iPhone tv-tunerJapanners zijn zodanig gewend aan mobiele tv, dat operator Softbank heeft besloten om een tv-tuner en een extra batterijlader voor de iPhone uit te brengen. De 1-Seg tv-tuner levert het tv-signaal via Wi-Fi: je stopt de tv-ontvanger in je tas en kunt vervolgens drie uur lang continu tv-kijken. De tuner bevat ook een externe batterij waarmee je de iPhone tussendoor kunt opladen.

Vanaf half december is de 1-Seg verkrijgbaar, samen met een gratis 1-Seg applicatie die via de AppStore te downloaden is. Het heeft geen zin om de 1-Seg tegen die tijd te kopen, want buiten Japan heb je niets aan het tv-signaal: 1seg wordt alleen in Japan en Brazilië gebruikt.

1-seg tv-tuner voor iPhone

Nu we het toch over Japan hebben: op Gizmodo is een artikel te lezen over de Zen van mobiele telefoons. Bij Zen draait alles om rust en eenvoud, maar bij Japanse mobiele telefoons zit die Zen-gedachte niet erg diep. Interfaces van Japanse mobiele telefoons zijn verwarrend, veel te druk en bevatten allerlei verborgen commando’s die alleen de geeks begrijpen. Gizmodo vermoedt psychosociale en politieke redenen waarom Japan weigert om meer Zen in interface design toe te passen.

Via: Ubergizmo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2008, 9:55
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.