Japans waarschuwingssysteem voor aardbevingen in iOS 5

Japanse gebruikers van iOS 5 kunnen een waarschuwingssysteem voor aardbevingen inschakelen in iOS 5. Dit is mogelijk omdat Japan een zeer geavanceerd systeem ervoor heeft.

aardbeving japanToen iOS 5 in ontwikkeling was, speelden zich dramatische gebeurtenissen af in Japan. Apple schoot aardbeving- en tsunami-slachtoffers te hulp door mensen in de Apple Store contact te leggen met familie, startte een inzamelingsactie en bood later aan om beschadigde iPhones gratis te repareren. Maar ondertussen werd er in Cupertino ook nagedacht over de aardbevingen: in iOS 5 is een notificatieoptie aanwezig. Het bevindt zich onderin het instellingenscherm van het nieuwe Berichtencentrum. Gebruikers hoeven alleen een schakelaar om te zetten om de waarschuwingen op hun iPhone te ontvangen.


Waarom alleen Japan? Japan heeft een van de meest geavanceerde waarschuwingssystemen voor aardbevingen ter wereld. Het systeem werd gelanceerd in 2007 en kan één tot twee minuten of een paar seconden voor een aardbeving een signaal geven. Het systeem detecteert bevingen en kan op basis daarvan een berekening maken. Er zijn zo’n 1.000 seismografen verdeeld over het land die de metingen uitvoeren. iPhone-bezitters konden al waarschuwingen ontvangen via apps van derden, zoals Yurekuru Call, maar Apple biedt het straks standaard aan.

In bovenstaand screenshot is de schakelaar voor de aardbevingsnotificaties te zien. Daaronder staat een tekst dat gebruik van de functie je batterijduur kan verminderen. In iOS 5 beta 2 was al een stukje code te vinden waarin werd gesproken over ‘Quake Alerts’ maar daaruit was nog niet af te leiden dat het om Japan ging:

quake

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 augustus 2011 om 9:46
Onderwerp
Categorieën
Achtergrond, iOS
22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.