iwork-icloud-inloggen

iWork voor iCloud laat meer mensen samenwerken, biedt meer opslag

iWork voor iCloud is voorzien van veel nieuwe functies, laat tot wel 100 mensen aan één document werken dat voortaan 1 GB groot mag zijn. Ook de limiet voor afbeeldingen is verhoogd.

iwork-icloud-inloggenApple heeft de webversie van iCloud dinsdagavond een grote update gegeven. Vorig jaar introduceerde Apple functies om samen te werken in de online versies van Pages, Keynote en Numbers. Met de update van vandaag worden die functies verder verbeterd. Zo kunnen voortaan tot wel honderd mensen tegelijkertijd aan één bestand werken, waar de limiet eerder nog op vijftig mensen lag. Een verbetering die met name in grote organisaties waarschijnlijk positief ontvangen zal worden. Tegelijkertijd heeft Apple ook de bestandslimiet fors verhoogd en bevatten de apps afzonderlijke verbeteringen.

Waar de maximale grootte eerder nog op 200 MB lag, mag een bestand nu maximaal 1 GB groot zijn. Voor afbeeldingen geldt een maximale bestandsgrootte van 10 MB, dubbel zoveel als voorheen. Ook heeft Apple in alledrie de apps ondersteuning toegevoegd voor interactieve- en 2D-diagrammen, meer kleuropties en diagrammen formatteren.

In Pages is het nu mogelijk om bestanden in het ePub-formaat te exporteren, iets wat al kon met de losse Pages-applicatie voor iOS en Mac. Het ePub-formaat wordt onder meer gebruikt voor e-books en is te openen in de gratis iBooks-applicatie voor iOS. In Numbers kan gebruik gemaakt worden van wisselende rijkleuren in tabellen en is het mogelijk om te exporteren in CSV-formaat, dat door veel programma’s die met data werken wordt ondersteund. Ten slotte kunnen in Keynote dianummers worden weergegeven en verborgen.

icloud-pages-20140520

icloud-numbers-20140520

icloud-keynote-20140520

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2014, 21:55
Categorie Diensten
Onderwerpen iwork, keynote, numbers, pages

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.