iculture-populaire-apps
Populaire Apps

iPhone-verslaving: honderd keer dezelfde app opstarten?

Onderzoeksbedrijf Flurry heeft ontdekt dat van de 40 miljoen iPhone-gebruikers die ze onderzocht hebben zo'n half miljoen verslaafd is. Dit zijn mensen die meer dan 100 keer per maand een bepaalde applicatie opstarten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone-appsVorige week was op EditieNL een item te zien over iPhone-verslaving. Ik weet niet hoe het jullie is vergaan, maar ik werd door familie en niet-iPhonegebruikende vrienden opeens erop aangesproken of ik ook last had van zo’n verslaving. Gelukkig heb ik dan een alibi (ik moet al die apps toch proberen om er goed over te kunnen schrijven) maar voor mensen die de iPhone gewoon voor alles en nog wat gebruiken moet het lastig uit te leggen zijn, waarom je die iPhone zo vaak nodig hebt en tóch niet verslaafd bent.

Het gaat immers vaak vanzelf: je moet de trein pakken en kijkt even in Trein, wilt weten of er nog nieuws is en start NU.nl op en wilt weten hoe de beurzen het doen door Beurs.nl te starten. Natuurlijk zijn er ook mensen die daadwerkelijk verslaafd zijn aan bepaalde apps (vooral games, maar ik denk dat het overmatige iPhone-gebruik vooral komt omdat mensen nu eenmaal veel handige applicaties geïnstalleerd hebben).

app addiction

Flurry, een bedrijf uit San Francisco dat zich in mobiele toepassingen heeft gespecialiseerd, heeft onderzoek gedaan naar veelvuldig gebruik van iPhone-applicaties. Van de 40 miljoen gebruikers die ze gevolgd hebben, is een half miljoen ‘verslaafd’. Daarmee bedoelen ze, dat ze dat deze gebruikers een bepaalde applicatie meer dan 100 keer per maand hebben opgestart. Eigenlijk ben ik wel benieuwd om welke applicaties dat dan gaat en hoe lang de verslaafden de applicatie dan gebruiken. Eenmaal per dag een game opstarten en vier uur aan één stuk gamen is immers een stuk bedenkelijker (en asocialer) dan twintig keer per dag je Twitter-applicatie opstarten om te zien of je vrienden nog iets leuks hebben meegemaakt.

Via: GigaOM
EditieNL had het idee trouwens weggekaapt bij Mashable: iPhone App Addiction and Apping

Joy of Tech maakte ooit een comic over app-verslaving:
AppStore Anonymous

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 16:48
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerp populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.