iPhone smokkelen: trek geen maatpak aan

Op de luchthaven van Frankfurt worden betrouwbaar uitziende zakenmannen in maatpak die uit de VS komen er vaak uitgepikt bij de douane. Ze blijken bovengemiddeld vaak iPhones uit de VS te smokkelen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

FrankfurtHeb je plannen om een iPhone vanuit de VS naar Nederland te smokkelen, dan kun je beter niet je betrouwbaar uitziende vader in z’n nette pak ermee opzadelen. Volgens een bericht op de website Ground Report werden op de luchthaven in Frankrijk voornamelijk mannen in kostuum van middelbare leeftijd bij de douane eruit gepikt om de inhoud van hun koffer te laten zien. Uit bijna elk koffertje rolde wel een ongeopende zwarte doos met daarin een iPhone.

In Duitsland schijnt het niet zo te zijn dat je er met alleen een flinke boete vanaf komt, maar de iPhones worden in beslag genomen. De zakenmannen werden meegenomen naar een kamertje achter de schermen. Maar er waren ook mensen die konden profiteren van de drukte: toen een reiziger met een ongeopende Bluetooth-headset werd gesnapt en er verwarring ontstond bij de douanemedewerkers, grepen de nog wachtende reizigers hun kans door snel langs ‘Nothing to Declare’ te glippen.

Maar ook zij stonden bij thuiskomst voor een onaangename verrassing. Volgens verslaggever Paul heeft Apple heeft op deze toestellen een “nieuwe release van de anti-hackingcode” (in begrijpelijke taal: nieuwe firmware met nieuwe bootloader) erop gezet, zodat ze nu moeten wachten tot er een hack beschikbaar komt. iPhones die out-of-the-box (OTB) met firmware 1.1.2 zijn gekocht, kunnen door de nieuwe bootloader nog niet gehackt worden, zoals je in onze iPhone wiki kunt lezen.

Onze tip: trek bij het smokkelen van een iPhone geen net pak aan maar meng je in vrijetijdskleding tussen de vakantiereizigers die net uit Griekenland of Spanje terugkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2007, 0:00
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.