iPhone-firmware 2.0.1: update-advies van het iPhone Dev Team, wat zijn de bugfixes?

Vannacht kwam iPhone OS 2.0.1 uit. Het iPhone Dev Team geeft advies over de update en we zetten op een rijtje welke verbeteringen je nu eigenlijk kunt verwachten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Software UpdateHet lijkt wel alsof iPhoneclub-bezoekers een wekker hebben die midden in de nacht afgaat als er belangrijk nieuws is: vannacht rond half twee zaten er heel wat mensen klaar om meteen iPhone firmware 2.0.1 te installeren. Voor het geval je nog zit te dubben of je de sprong naar firmware-update 2.0.1 wilt wagen: hier is een samenvatting van de belangrijkste bugfixes, zodat je kunt beslissen of 2.0.1 de moeite waard is. Het iPhone Dev Team heeft inmiddels ook advies gegeven over de vraag: wel of niet updaten?

Allereerst de verbeteringen:

  • Volgens sommige gebruikers zijn de backups nu veel sneller, volgens anderen is er geen verschil.
  • Het bladeren door contactpersonen is sneller geworden.
  • De vertraging bij het intypen van SMS-berichten is verholpen.
  • Het T-Mobile-logo verschijnt nu compleet in beeld (voorheen werd dit als ‘T-Mo…’ getoond.
  • Bij het verplaatsen van iconen op je startscherm kun je nu meerdere pagina’s overslaan en meteen naar de gewenste pagina bewegen, waar je het icoon loslaat.
  • De unlock bij iPhones met firmware 2.0 blijft intact. Je kunt dus na de update gewoon met je eigen simkaart blijven bellen.

Er zijn echter ook nadelen:

  • WinPwn en Pwnage werken niet meer als je eerst de upgrade uitvoert en daarna probeert te pwnen (zorg daarom dat je eerst een unlock uitvoert en daarna de upgrade doet).
  • Cydia is verdwenen, inclusief alle applicaties die je daarmee had geïnstalleerd. Je kunt voorlopig geen onofficiële applicaties installeren en zult moeten wachten op een nieuwe custom firmware.
  • Applicaties die je via de App Store had gekocht moet je mogelijk opnieuw installeren (ze zijn nog wel in iTunes aanwezig, dus even synchroniseren is voldoende).

Het iPhone Dev Team, dat nog bezig is met een nieuwe versie van Pwnage, laat in een posting met de titel ‘To update or not to update?‘ weten dat iPhone 3G-bezitters die hun iPhone met de originele operator willen blijven gebruiken, gewoon de update kunnen installeren. Maar hou er wel rekening mee dat er een baseband-update wordt doorgevoerd, die invloed kan hebben op de mogelijkheid om het toestel in een later stadium te unlocken. Het Dev Team heeft deze baseband-update nog niet volledig onderzocht.

Heb je een officieel simlockvrij toestel gekocht (bijvoorbeeld uit België), dan blijft deze altijd unlocked. In dat geval kun je de update veilig uitvoeren.

Ongeacht welke iPhone je hebt: je zult altijd de jailbreak kwijtraken. Gelukkig is de jailbreak een omkeerbaar proces, maar dat geldt niet voor de 3G-baseband. Nogmaals: wil je de iPhone 3G altijd met de officiële operator blijven gebruiken, dan kun je de update gewoon installeren. Heb je plannen om later toch naar een andere operator over te stappen, dan kun je de update beter nog even achterwege laten, vooral omdat de verbeteringen niet echt spectaculair zijn. OK, de iPhone reageert sneller en je hebt kans dat de backups sneller verlopen, maar in functionaliteit is er voorzover we nu weten eigenlijk niets nieuws onder de zon.

Zodra het Dev Team klaar is met testen zullen ze een nieuw PwnageTool uitbrengen. De meest recente versie van PwnageTool is 2.0.1, maar die ondersteunt niet de laatste IPSW.

Mocht je onverhoopt de update naar 2.0.1 hebben gemaakt en toch spijt krijgen, dan kun je deze gids bij iFoneguide.nl lezen.

Om de discussie centraal te houden hebben we de reacties hier uitgeschakeld, maar je kunt wel reageren in ons oorspronkelijke artikel over iPhone firmware 2.0.1.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2008, 2:16
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.