iPhone firmware 1.1.4 na twee dagen alweer te unlocken

iPhones met de eergisteren uitgebrachte firmwareversie 1.1.4 kunnen na twee dagen alweer volledig worden geunlocked en dus belklaar worden gemaakt op alle netwerken. Er zijn al drie methoden in omloop, maar niet elke methode is even makkelijk.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

iNdependence 1.4 beta 5Het zat er natuurlijk wel min of meer aan te komen, maar de snelheid waarmee de nieuwe iPhone-firmwareversie 1.1.4 alweer helemaal is te hacken is natuurlijk bewonderenswaardig: twee dagen nadat Apple min of meer terloops de nieuwe versie – met voornamelijk bugfixes – de wereld in slingerde kunnen iPhones met de nieuwe 1.1.4-firmware alweer voor alle netwerken volledig belklaar worden gemaakt. Gisteren 27 februari was al bekend geworden dat een jailbreak – nodig voor het installeren van 3rd party applicaties – en activatie mogelijk was, maar vandaag zijn ook de eerste methoden voor een volledige unlock beschikbaar gemaakt.

Er zijn momenteel drie verschillende opties in omloop:

Allereerst een waarschuwing: de laatste methode is alleen voor zeer gevorderde gebruikers en wordt dus niet aangeraden. De eerste methode heeft vooralsnog als nadeel dat deze alleen geschikt is voor iPhones met de oude bootloaderversie 3.9 (origineel of via downgrade). Mac-bezitters zijn in het voordeel met de laatste versie van iNdependence, die zowel geschikt is voor bootloaderversie 3.9 als bootloader 4.6. Ervaringen en tips van onze gebruikers kun je zoals gewoonlijk lezen in het forum, in deze discussie: de 1.1.4 unlock methode is er.

Lijkt deze methode je te lastig of gebruik je Windows en heb je een bootloader 4.6 iPhone, dan is het absoluut aan te raden om nog een paar dagen te wachten tot er een GUI-versie komt voor Windows en Mac van Zibri’s Unlock voor 1.1.4, want die zit er absoluut zeer snel aan te komen. Bij de vorige firmware-unlock voor 1.1.3 is gebleken dat die methode veruit het meest eenvoudig werkt, dus als je het geduld kunt opbrengen is dat de aangewezen weg. Wil je wel aan een van de huidige methoden beginnen, lees dan a.u.b. zeer goed het forum zodat overbodige vragen voorkomen kunnen worden.

Discussieren is voorlopig alleen mogelijk via deze forumthread.

Update: Zibri’s ziPhone 2.5 is inmiddels uitgekomen voor Windows en Mac. Hierover lees je meer in dit nieuwsitem: ZiPhone 2.5 is uit: makkelijke GUI-unlock voor firmware 1.1.4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 21:49
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.