iculture-populaire-apps
Populaire Apps

iPhone-applicaties: wie heeft de coolste?

Wie maakt het ultieme overzicht van coole iPhone-applicaties? Mashable en Wired doen een poging om in het groeiende aanbod van iPhone-software de echte toppers te vinden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Dit weekend vond iPhoneDevCamp plaats in San Francisco. De kwaliteit van de applicaties die verschillende ontwikkelaas hebben gemaakt, varieert. Maar deze acht zijn volgens Mashable het meest cool: Telekinesis, Telemoose, GasApp, MoviesApp, iEventful, iBrick, Newsmatch en Applists.


Met Telekinesis kun je je Mac op afstand bedienen vanaf je iPhone. Bijvoorbeeld handig voor het streamen van muziek en video’s vanaf je Mac. Met TeleMoose kun je winkelen bij Amazon.com vanaf je iPhone. GasApp vindt de goedkoopste benzineprijzen aan de hand van je postcode. MoviesApp laat zien welke bioscoopfilms je in de buurt kunt zien, maar je kunt er ook filmtrailers mee bekijken en tickets kopen. iEventful werkt een beetje hetzelfde: je kunt evenementen in de buurt opzoeken.

iBrick heeft geen toelichting nodig: dit is gewoon Tretris, maar nu op de iPhone. Met Newsmatch kun je je kennis van het nieuws testen: zoek de foto bij het juiste nieuwtje en je mag de tekst lezen. Leuk bedacht, maar niet echt praktisch. Applists stelt je in staat om nieuwe applicaties te ontdekken, vanaf je iPhone. De volledige lijst met iPhone-applicaties is te vinden in de wiki van iPhoneDevCamp.

Wired heeft een eigen lijst van coole iPhone-applicaties gemaakt: naast games zoals Sudoku, Chess, Tic-Tac-Toe en Diamenty hebben ze ook aan kantoorsoftware (iZoho), chatten (iChat) en een widget-interface voor de iPhone (Widgetop) gedacht.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2015, 15:48
Categorieën Apps, iOS
Onderwerp populaire apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.