The Ethics Guy: iPhone-bezitters zijn egoistische technofielen

Volgens ethiek-deskundige Bruce Weinstein, beter bekend als The Ethics Guy, werkt de iPhone sociale isolatie, psychische schade en dodelijke ongelukken in de hand.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Bruce Weinstein, The Ethics GuyElke deskundige mocht zich de afgelopen dagen over de iPhone buigen. Marketingdeskunden verklaarden hoe slim Apple de campagne van de telefoon had aangepakt, technologiedeskundigen mochten uitleggen wat er zo bijzonder is aan de sensoren en multi-touch en nu is er een ethiekdeskundige die beweert dat de iPhone sociale isolatie, dodelijke ongelukken en psychische schade in de hand werkt.

Iedereen trekt zich terug in zijn eigen iPhone-wereldje, dat is wat Bruce Weinstein (The Ethics Guy) denkt. Vroeger stond je in de rij bij de groenteboer nog gezellig te praten met andere klanten, tegenwoordig is iedereen te druk met het checken van e-mail, het doorbladeren van playlists en het uitkramen van persoonlijke verhalen aan de telefoon. Dat is de maatschappelijke schade: er is geen tijd meer om nieuwe vrienden te maken in de ‘echte wereld, omdat je altijd maar met je apparaatje bezig bent.

Maar er is volgens Weinstein ook psychologische schade: als je de hele dag bezig bent met je apparaatje, heb je geen tijd meer voor dagdromen, je hersenen zijn druk om dingen op te slurpen die op je af komen, zodat je niet creatief meer kunt zijn. En dan is er nog de toegenomen sterftekans: automobilisten die gelijktijdig bellen hebben een viermaal zo hoge kans om betrokken te raken bij een ongeluk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 14:59
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.