iPhone 3G komt naar Rusland en Turkije, hogere prijzen in India

De iPhone 3G wordt in India toch iets duurder dan gedacht, TurkCell gaat in Turkije de iPhone aanbieden en in Rusland zijn gesprekken gaande met VimpelCom en MegaFon.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone RuslandBloomberg schrijft dat Apple op het punt staat om een overeenkomst met OAO VimpelCom en OAO MegaFon te sluiten. Het gaat hier om de twee grootste Russische mobiele operators. Vanaf volgende week zouden VimpelCom en MegaFon de iPhone al kunnen aanbieden. De Russische markt zou zo’n twee miljoen iPhones groot zijn, maar via het niet-officiële circuit zijn er ook al heel wat iPhones in gebruik. Bloomberg baseert zich op informatie van de Russische site Vedomosti.

In Turkije gaat TurkCell de iPhone 3G verkopen. TurkCell is de grootste mobiele operator in het land, met een marktaandeel van 56%. Vodafone kondigde in mei al aan dat ze de iPhone 3G in Turkije gaan verkopen, maar dit is nog steeds niet gebeurd. Geïnteresseerden kunnen zich op de website van TurkCell inschrijven om op de hoogte te worden gehouden.

Eerder schreven we al dat Vodafone de iPhone 3G vanaf 22 augustus in India zal gaan verkopen. De prijs zou toen rond de $400 liggen; weliswaar een hoog bedrag gezien het lokale prijspeil, maar een koopje in vergelijking met andere landen waar de iPhone zonder verplicht abonnement te koop is. De prijs zal uiteindelijk toch wel iets hoger liggen: $715 voor het 8GB model. Zowel Vodafone als het concurrerende netwerk Barthi Airtel hebben gewaarschuwd dat de iPhone weliswaar is voorzien van een 3G-functie, maar dat de netwerken alleen 2G aankunnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:29
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.