iOS 7 uitgelicht: AirDrop voor iOS

Een van de nieuwe functies in iOS 7 is AirDrop, waarmee je rechtstreeks foto's en video's kunt delen met andere gebruikers.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

AirDrop iOS 7Op 10 juni introduceerde Apple iOS 7, een forse iOS-update met een totaal nieuw ontwerp die later dit jaar zal verschijnen. In iOS 7 zitten zoveel nieuwe mogelijkheden, dat we in de rubriek iOS 7 uitgelicht iedere nieuwe functie rustig langsgaan. Eerder deden we dit al met Control Center. In dit artikel kijken we naar AirDrop voor iOS, een nieuwe deelmogelijkheid waarmee je bestanden kunt uitwisselen met andere iOS-gebruikers. Om AirDrop te gebruiken hoef je niet op hetzelfde draadloze netwerk te zitten.

Hoe werkt AirDrop?

AirDrop deelschermAirDrop is een nieuwe optie die zal verschijnen als je bijvoorbeeld een afbeelding in je Foto’s-app wil delen. Zijn er vrienden bij jou in de buurt die ook een iDevice met AirDrop-ondersteuning hebben, dan verschijnen zij automatisch onder het kopje ‘AirDrop’. Geef deze persoon een tap en het gedeelde bestand wordt op de andere iPhone getoond, met de vraag of deze persoon dit bestand inderdaad toegestuurd wil krijgen.

Met wie kun je AirDrop gebruiken?

AirDrop Control CenterOm AirDrop te gebruiken moet je in eerste instantie bij elkaar in de buurt zijn. Daarnaast moet de persoon naar wie je iets wil opsturen voor jou detecteerbaar zijn. Je maakt jezelf detecteerbaar door het Control Center te openen met een swipe naar boven vanaf de onderkant van het scherm. Tap daar op ‘AirDrop’ om in te stellen wie jouw iPhone mag detecteren. Je kunt door iedereen gezien worden, maar het is ook mogelijk om jezelf alleen zichtbaar te maken voor vrienden die in het adresboek van de iPhone staan. Zo kun je voorkomen dat iemand ongewenst bestanden opstuurt. Uiteraard kun je AirDrop hier ook helemaal uitschakelen, zodat niemand je iets kan toesturen. Om AirDrop te gebruiken hoef je niet gebruik te maken van hetzelfde Wi-Fi-netwerk. De connectie en de overdracht van bestanden verloopt via peer-to-peer Wi-Fi. Kom je bijvoorbeeld een vriend op straat tegen, dan kun je snel een foto of een video van jouw iPhone op zijn iPhone zetten via de nieuwe AirDrop-functie. Op de Mac is ook een AirDrop-functie die op dezelfde manier werkt.

Ondersteuning AirDrop

Niet iedere iDevice kan AirDrop gebruiken. Je hebt minstens een iPhone 5, iPod touch vijfde generatie, iPad vierde generatie of een iPad mini nodig om de optie te zien. Uiteraard moet je ook iOS 7 hebben geïnstalleerd. Een uitgebreid overzicht van welke iOS 7-functies op welke iDevices werken vind je hier.

Dit artikel is onderdeel van de serie iOS 7 uitgelicht, waarin we bijzonderheden van iOS 7 bespreken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.