iKids week 22: Skylanders-nieuws, Musyc en Kinderliedjes

In de wekelijkse rubriek iKids komen deze week de volgende apps aan bod: Skylanders (game), Musyc (spelen met muziek) en Kinderliedjes #1.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

SkylandersMet de komst van de goedkopere iPod touch worden iOS-apparaten nog interessanter voor een jonge doelgroep. In de wekelijkse rubriek iKids richten we ons op kinderapps op de iPad. Deze week aandacht voor Skylanders, de grootste kinderfranchise naast Cars en Pokémon. Spelen met muziek doen we in Musyc, en voor wat ouderwets familieplezier gingen we aan de slag met klassieke kinderliedjes.

Skylander-nieuws

Als je op een schoolplein bijhoudt over welk speelgoed de kinderen het meest praten, komt Skylanders hoog in dat lijstje voor. Het videogameconcept sloeg snel aan bij een jonge doelgroep toen het spel Skylanders: Spyro’s Adventure in 2011 uitkwam. De te verzamelen fysieke speelgoedfiguurtjes werden live in het spel getoond via een accessoire dat de poppetjes herkende. Al snel kwamen er drie titels uit voor iOS: Skylanders Cloud Patrol, Skylanders Lost Islands en Skylanders Battlegrounds. Van die laatste titel was er zelfs een winkelverpakking met een paar poppetjes en een accessoire dat je aan je iPhone of iPad kon koppelen.

Skylanders Lost Islands heeft een nieuwe update gekregen waarin het bouwspel opnieuw van speelbare content is voorzien. Het gaat om nieuwe Companions, de bewoners die je kunt vrijspelen en je voordelen geven voor je eiland. Zo is er Grizz de burgemeester, die het mogelijk maakt je koninkrijk tot level 35 te versterken. Baxter bewaart spullen voor je en Hugo weet altijd wat morgen het element van de dag is.

Echte fans van Skylanders hebben vast al een hele verzameling van die poppetjes thuis. Met Skylanders Collection van het Nederlandse bedrijf Solid Ingenuity kun je zelf je collectie vastleggen. Het gaat hier wel om een app voor de iPhone. Maak zelf een foto en schrijf erbij hoever je met dit personage hebt gespeeld. Ook handig is de ruimte voor de webcodes, waarmee je de figuurtjes in een spel kunt zetten zonder een accessoire te gebruiken. De resultaten kun je delen via Facebook en Twitter.

Naast de drie genoemde officiële Skylanders-apps en de onofficiële apps zoals de genoemde Skylanders Collection verwachten we in oktober en november geheel nieuwe games van deze franchise op iOS.

Downloaden: Skylanders Lost Islands (gratis, universeel, iOS 5.1+)
Downloaden: Skylanders Collection (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Musyc

MusycVeel kinderen zijn gek op spelenderwijs muziek maken. Hoewel de Musyc-app niet speciaal voor kinderen is bedoeld, zullen ze zich lang kunnen vermaken met de grappige, creatieve manieren van muziek maken. Door verschillende objecten als een lijn en cirkels te plaatsen worden herhalende melodieën en ritmes gecreëerd. Je kunt lekker experimenteren zonder iets fout te doen. Er zijn 64 instrumenten en twee effecten om mee te experimenteren. Als je iets hebt gemaakt dat je wilt terugluisteren kun je het resultaat opslaan op bijvoorbeeld Dropbox.

Musyc is gemaakt door FingerLab, de ontwikkelaar van de bekende serieuze muziekapp DM1 Drum Machine. Met de gratis versie kun je lang plezier beleven. Wil je echt alle mogelijkheden – niet echt nodig als alleen je kinderen ermee spelen – dan kost je dat €3,59 via een in-app aankoop.

Downloaden: Musyc (gratis, universeel, iOS 6.0+)
Let op: deze app werkt alleen vanaf iPhone 4S en iPod touch vijfde generatie.

Kinderliedjes #1

KinderliedjesDe app Kinderliedjes #1 is ideaal voor ouders met peuters en kleuters. Het bevat tien kinderliedjes met een nostalgische insteek. Het dan ook om liedjes die ouders vaak kunnen meezingen, zoals Papegaaitje leef je nog, Berend Botje en Lang zal ze leven. De ontwikkelaars hebben de liedjes met kinderen in een studio laten opnemen onder leiding van een pianiste. De verschillende scènes kennen interactieve elementen, zoals knappende ballonetjes en open springende cadeautjes. Tijdens Hoedje van papier kun je ook daadwerkelijk een papieren hoedje vouwen.

De uitvoering van de app is prima: er zijn geen overbodige pictogrammen en het menu wordt pas geopend als je je vinger er drie seconden op laat rusten. Als de teksten te veel afleiden, zet je ze uit in het menu. Zet je de app in de babymodus, dan komen alle liedjes vanzelf voorbij als een video. Let wel goed op dat het hier om de app Kinderliedjes #1 gaat, want er staan ook andere apps met een soortgelijke naam in de App Store.

https://www.youtube.com/watch?v=hsiRKl3WGX4

Downloaden: Kinderliedjes #1 (1,79, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.