Maps Pro voor iPad: Google Maps-alternatief met StreetView en notities

Maps Pro is een alternatief voor Google Maps op de iPad. Er is nog geen officiële Google Maps-app voor iPad, terwijl Maps Pro eigenlijk dezelfde functies biedt.

maps pro icoonGoogle Maps is nog niet aangepast voor de iPad. Dus je gaat zoeken naar alternatieven als je Apple Maps niet goed genoeg vindt. Je hebt dan de keuze uit iMaps+ for Google Maps (€1,79), My Maps en Maps Pro. Die laatste heeft net een update gekregen en belooft betere StreetView en geen crashproblemen meer. Maps Pro is een iPad-app die ongeveer dezelfde functionaliteit biedt als Google Maps. De app houdt rekening met het retinascherm van de iPad maar bevat ook een aantal functies die je niet in Google’s eigen app vindt. Zo kun je aantekeningen maken op de kaarten en erop tekenen.

Op die manier stuur je bijvoorbeeld een plattegrond met instructies via e-mail of iMessage naar een vriend. Je kunt bookmarks maken, commentaar toevoegen en een beoordeling plaatsen. Zelfs Streetview zit erin en het werkt misschien nog wel makkelijker dan in de officiële Google Maps-app: je sleept het icoontje naar een plek op de kaart en de foto’s verschijnen in beeld. Dit werkt eigenlijk prima en snel.

maps-pro-ipad

Een eerdere versie van de app had last van crashes, maar dat is in de pas verschenen update opgelost. Wel heeft Maps Pro nog wat moeite met de zoekfunctie: vul je de naam van een restaurant in Amsterdam in, dan kun je zomaar worden doorgestuurd naar zoekresultaten in Zuid-Amerika. Een alternatief is dan om juist voor die zoekfunctie toch maar weer gebruik te maken van Apple Maps. Al staat ook die niet bekend om z’n betrouwbare bedrijvendatabase.

Downloaden: Maps Pro – Google Maps Edition (€1,79, iPad, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2013, 11:26
Categorie Apple
Onderwerp google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.