iGiki gaat games voor de iPhone uitbrengen

De geruchten dat er software van derden voor de iPhone beschikbaar komt, worden steeds sterker. iGiki heeft al een serie games voor de iPhone, die op Flash zijn gebaseerd. Daardoor werken ze altijd in de browser, ongeacht de beperkingen die Apple aan ontwikkelaars oplegt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

igiki iphone gamesVeel mensen verwachten dat Steve Jobs volgende week op de WWDC gaat aankondigen dat er software van derden komt, voor de iPhone. iGiki doet in ieder geval mee, want zij hebben aangekondigd dat ze diverse games voor de iPhone gaan uitbrengen. Ze verschijnen gelijktijdig met de iPhone.


Het geheim van iGiki is dat de games zijn ontwikkeld in Adobe Flash CS3, waardoor ze in de browser gespeeld kunnen worden. Op die manier kan iGiki de strenge regels van Apple voor iPhone-software ontwijken. De games zijn zodanig aangepast, dat je ze zonder muis kunt gebruiken.

Er zijn verschillende gamespakketten: GikiMinis zijn simpele gratis spelletjes, GikiSingles zijn losse spellen waarbij je $1 per drie maanden betaalt. Je hebt dan de keuze uit iTrek (een racespel met ruimteschepen), Hangman (het klassieke galgje), Outer Wars (3D-schietspel), Sink or Swim (overboord gevallen crewleden redden van de haaien door het gooien van reddingsvesten) en zBlast (actieschietspel).

iGiki maakt ook GikiPacks, remakes van klassieke arcadespellen met daarin iTetri, OnPop, Squiditch en EuroDarts. Voor de Arcade GikiPack en de Brain KikiPack betaal je $2 voor drie maanden. Verder komen er ook nog mobiele mini-magazines, die GikiPods heten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2015, 15:47
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.