iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was donderdag 27 februari 2014

Vandaag op iCulture: de apps AutoWeek, Oggl, Clear, Shazam, Documents, NU.nl en ViaProtect. Maar ook EU-bemoeienis over in-app aankopen.

Daniel Danker ShazamDe man op de foto hiernaast is Daniel Danker. Hij werkt bij Shazam en vertelde ons haarfijn hoe de nieuwe app van Shazam eruit komt te zien. We schreven vandaag op iPhoneclub ook over de nieuwe apps van NU.nl en AutoWeek. Maar wie weer eens iets nieuws wil ontdekken, moet zeker de app ViaProtect installeren. Die kijkt namelijk of de data en de apps op je iPhone wel veilig zijn, zonder de bangmakende taal van virusscanners. Je ziet meteen of de servers die data aan je iPhone leveren in Europa of de VS staan, of je dataverkeer wel afdoende versleuteld is en of er andere bedreigingen zijn, zoals het feit dat je iOS 7.0.6 nog niet hebt geïnstalleerd.

Apps

Nieuws

Rubrieken

  • Vandaag weer veel leuke deals in de rubriek iCulture Deals.
  • Maar liefst vier games in de rubriek iCulture Speelt: Disco Zoo, Autumn Dynasty Warlords, God of Light en Out There.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
ICV Instapaper iPhone

  • Instapaper (€3,59, afgebeeld) was lange tijd een app waarin je voor jezelf bewaarde artikelen zonder internetverbinding terug kon lezen, maar de app blijft zoeken naar manieren om content van anderen aan te bieden. Een nieuwe update voorziet de app van ‘Dagelijks’, een nieuwe rubriek waarin je elk dag één geselecteerd verhaal kan lezen. Verder zijn abonnementen voor meer mogelijkheden in de app nu automatisch te verlengen. Een van die mogelijkheden is artikelen doorsturen naar je Kindle e-book reader.
  • De onlangs uitgebreid door ons gerecenseerde zakelijke app Slack App (gratis) heeft een stevige update gekregen op iPhone en iPad. Iedereen kan nu zelf groepen aanmaken en zich aanmelden voor groepen, afbeeldingen worden gepreviewed en je kan kiezen uit Safari en Chrome voor links en Twitter of Tweetbot voor het weergeven van tweets. Heel veel kleine fixes maken de update af.
  • De Nederlandse iPhone-app SkipTheMenu (gratis) waarmee je snel de juiste afdeling bereikt van een helpdesk, is uitgebreid met tien nieuwe helpdesks. De app heeft nu allerlei menu’s voor onder andere Ziggo, de SNS Bank, Schiphol en Nuon. Zo hoef je je daarbij niet meer door de keuzemenu’s aan de telefoon te worstelen. Toch handig.

Reageren kan op afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2014, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.