iculture-vandaag
iCulture Vandaag De belangrijkste headlines om 22u samengevat

iCulture Vandaag: dit was dinsdag 15 juli 2014

Vandaag op iCulture: iOS 7 op 90 procent iDevices, NRC Reader gooit prijs fors omhoog, Duitsland gebruikt iPad-app tijdens het WK, Timberman is App Store-hit en nog veel meer.

timberman-ipadVolgens de nieuwste cijfers van Apple zelf draait 90 procent van alle iDevices op iOS 7, dat nog geen jaar oud is. De cijfers zijn vergelijkbaar met de situatie een jaar geleden, toen iOS 6 de laatste versie was. Ondertussen wordt er door Apple inmiddels druk gewerkt aan iOS 8, die voor dit najaar gepland staat en onlangs bij de derde beta aanbelandde. Er kwamen vandaag weer de nodige app-updates voorbij. Bijvoorbeeld voor de populaire nieuwsapplicatie NRC Reader die de prijs fors omhoog gooit, Timberman is de onverwachte nieuwe zomerhit in App Stores wereldwijd, en de iPad speelde een belangrijke rol bij de voorbereiding van de Duitsers tijdens het WK.

Backstage

In de dagen voorafgaand aan de grote makeover van iPhoneclub.nl naar het compleet vernieuwde iCulture.nl staan de redacteuren van iCulture stil bij dit moment.

Nieuws

Apps

  • De banken-apps van SNS, ASN en RegioBank laten je nu overboekingen inplannen en periodiek herhalen.
  • Nieuwsapplicatie NRC Reader kreeg een grote update, maar gooit de prijs wel fors omhoog.
  • Misschien heb je ‘m al gespot. De nieuwe houthakkersgame Timberman is onverwacht een hit in de App Store.
  • Mede mogelijk gemaakt door iPad. Ook Duitsland gebruikte tijdens het WK sensoren en iPad-apps om allerlei gegevens te analyseren.
  • De NPO-app biedt na een update ook toegang tot het aanbod van de betaaldienst NLziet.
  • iPad-applicatie Project App laat je voortaan ook mijlpalen van projecten bijhouden.
  • Video-app Horizon, die je video’s altijd horizontaal maakt, ondersteunt nu ook foto’s en slowmotion.

Onze rubrieken

  • In de iCulture Deals: de geroemde agenda-app Week Calendar is gratis en nog veel meer app-koopjes.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
Kontent iCulture Vandaag

  • Uitgever NDC, de naam achter Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant, probeert hyperlokaal nieuws in twee nieuwe iPhone-apps. Emmen.app (gratis) en Emmeloord.app (gratis) zijn de twee probeersels, met verschillende nieuwsberichten afkomstig van huis-aan-huis kranten. Het lettertype in het nieuwsoverzicht is helaas erg klein. Ook bijzonder is dat je eerst een postcode moet invoeren voordat je de app mag gebruiken.
  • Getest en afgekeurd: de iPhone-app Kontent (gratis, afgebeeld) met het idee om elke dag één link te delen met je vrienden. De echt gave links bewaar je dan om een ultieme bak met de tofste links te maken. Kontent ziet er fraai uit, maar maakt het idee helaas veel te ingewikkeld. Je mag maar één link per dag versturen naar één van je vrienden. Die mag vervolgens besluiten of de link wordt gedeeld met andere vrienden. Iedereen die een link ziet, mag erover meechatten. Helaas is de indeling van de app wat rommelig en mag je de app dus maar één keer per dag echt gebruiken, wat in de probeerfase nogal tegen de app werkt. Vooralsnog een gemiste kans.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.