GeoHot richt zich op nieuw apparaat: de PlayStation 3

George Hotz, beter bekend als GeoHot, heeft een nieuwe uitdaging gevonden: de PlayStation 3. Dat apparaat is in de afgelopen drie jaar nog nooit gehackt maar GeoHot denkt dat hij wel een homebrew-community kan starten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ps3iPhone-hacker George Hotz heeft een nieuw speeltje gevonden: hij gaat zich richten op de PlayStation 3, waardoor een untethered jailbreak van de iPhone 3GS wel eens langer op zich kan laten wachten. GeoHot heeft een weblog geopend waarop hij zijn vorderingen gaat publiceren: GeoHotPS3. Het plan is om een homebrew-community te starten.

Dat kan echter alleen wanneer er ongeautoriseerde code uitgevoerd kan worden. Bezitters van een PlayStation 3 kunnen dan games van medegebruikers installeren, buiten het distributienetwerk van Sony om. GeoHot staat wel voor een lastige klus, want terwijl de PlayStation Portable makkelijk te hacken bleek, is er in de drie jaar dat de PlayStation 3 op de markt is nog niemand gelukt om de beveiliging te doorbreken. GeoHot’s voortgang is ook op Twitter te volgen.

Dat we toch aandacht besteden aan dit onderwerp, heeft ermee te maken dat GeoHot een belangrijke hacker in het iPhone-circuit is. Mogelijk heeft hij er genoeg van om altijd tweede viool te spelen achter het iPhone Dev Team.

Via: ps3-sense.nl
Tipgever: Tjoe

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2010, 15:46
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.