We hebben het op iCulture wel eens vaker gehad over de diagnostische poort van de Apple Watch. Die zit er niet voor niets: Apple gebruikt de poort om de horloges in de Apple Store opgeladen te houden. Maar je zou er zoveel meer mee kunnen doen… bijvoorbeeld extra sensoren aansluiten die in horlogebandjes zijn verwerkt. Ze maken via de diagnostische poort verbinding met je Apple Watch.

Een Tsjechische nieuwssite beweert dat er horlogebandjes in ontwikkeling zijn, die begin 2016 op de markt komen. Erg geloofwaardig is het gerucht niet, maar het geeft wel te denken. Stel dat je zomaar extra functionaliteit kunt toevoegen, zonder een apart apparaat te hoeven kopen. Het zou kunnen gaan om een sensor om het zuurstofgehalte in het bloed te meten, om de ademhalingsfrequentie en de bloeddruk te meten. Daarnaast kun je denken aan een sensor voor het meten van je lichaamstemperatuur. Dat je zo’n functie niet in de Apple Watch zelf kunt verwerken, heeft ermee te maken dat de warmte van de Apple Watch de meting kan verstoren. Voor bloeddrukmeting heb je een manchet nodig. Goed idee, maar… hoe groot is de kans dat Apple het echt gaat doen?
Kan dat zomaar?
Er is een externe partij bezig om een reservebatterij voor de Apple Watch te ontwikkelen, die kan worden aangesloten op de diagnostische poort, maar de kans is klein dat dit lukt. Apple heeft de poort niet vrijgegeven voor accessoires van derden, maar dat weerhoudt accessoiremakers niet om het toch te proberen. Opladen via de diagnostische poort blijkt een fractie sneller te gaan dan via de inductielader die je er standaard bij krijgt.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Apple Watch
De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

- Alles over de Apple Watch
- Apple Watch-modellen
- Apple Watch kopen
- Apple Watch 4G kopen
- Refurbished Apple Watch kopen
- Apple Watch vergelijken
- Apple Watch in roestvrij staal
- Apple Watch-horlogebandjes
- Apple Watch repareren
- Apple Watch Ultra: het topmodel
- Apple Watch SE voor instappers
- watchOS: het besturingssysteem van de Apple Watch
- Bekijken bij Apple
Misschien komt apple volgend jaar wel niet met een nieuwe apple watch, maar met bandjes die extra functionaliteit toe voegen 😀 .
Dat is toch het concept van de smartstraps bij de Pebble Time (Steel) ???
Helemaal zo gek nog niet… Ik moest toevallig zojuist tijdens mijn workout met de Apple Watch denken aan de extra functionaliteiten die je zou willen meten tijdens een workout en waar het legioen doktoren bij Apple nu mee bezig zijn om te ontwikkelen… Het zou zomaar zo eens kunnen zijn dat we dit komend voorjaar kunnen gaan terug zien in de Keynote!
Is Pebble hier ook niet mee bezig?
@Ed: Laat Pebble zich eerst maar eens concentreren op de buitenkant…
@Biggy: Inderdaad. Wat is pebble toch een lelijk ding
Grote kans dat Apple met zulke dingen bezig is. Het is al eerder gesuggereerd dat Apple bezig is met het meten van het zuurstofgehalte in het bloed en bijvoorbeeld ook het suikergehalte in het bloed. Als dát echt mogelijk wordt is dat een sensatie en gaat de Apple Watch echt belangwekkende dingen meten waar mensen voor hun gezondheid veel aan hebben. Als bijvoorbeeld meten van bloeddruk en lichaamstemperatuur daar nog aan wordt toegevoegd, is de Apple Watch een belangrijk gezondheidsapparaat geworden, waarmee belangrijke zaken kunnen worden gemeten en bijvoorbeeld hartaanvallen, hartfalen (niet alleen mensen met – soms nog onbekende – hartklachten, maar ook fanatieke sporters!), diabetes en beroertes kunnen worden gemeten en voorspeld. Dat kan levens redden en het is dan ook denkbaar dat ziektekostenverzekeringen kortingen gaan geven op de aanschaf van een Apple Watch omdat ze er veel kosten mee kunnen uitsparen.
Ik ben zelf diabeet en ik wouw al van in het begin een AW maar ik wacht nog tot de geruchten van suikergehalte meten echt werkelijkheid zijn. Want dat zou veel gemakkelijker zijn dan elke keer in je vinger te moeten prikken dan is het gewoon even naar de AW kijken en je weet hoever je staat. Alleen ben ik wel benieuwd of het ook echt nauwkeurig kan meten want dat is wel belangrijk en dat er geen vertragingen op zitten.
@macaanzee: Maar hoeveel mensen kopen een Apple watch om die reden. Dat doe je alleen als je iets hebt waardoor het handig is die data bij te houden.
Wat interesseert de gemiddelde persoon het nou hoe het met het zuurstofgehalte in hun bloed gaat?
Voorbode voor gecertificeerde bandjes. Zal Apple nu een doorn in t oog zijn dat er goedkopere en zelfs betere leveranciers zijn.
Mis alleen druk/hoogte meting en temperatuur zoals mijn tissot dat kan