Eric Schmidt: ‘Apple moet Google Maps als standaard-app gebruiken’

Google-topman Eric Schmidt zegt dat Apple zijn eigen Kaarten-app op ieder moment wel weer mag omruilen voor Google Maps. Ze hoeven dan enkel Google's eigen app te integreren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Eric SchmidtApple gebruikt sinds iOS 6 een eigen Kaarten-app, maar Google-topman Eric Schmidt zegt dat hij hun eigen app liever als standaardapplicatie in iOS zou zien. Volgens hem is het prima als Apple de Google Maps-applicatie uit de App Store haalt en deze gebruikt in plaats van Apple Maps. Of Google ook daadwerkelijk met Apple in gesprek is over deze optie zei Schmidt alleen niet.

Schmidt zei het volgende:

We zouden Apple heel graag onze kaarten zien gebruiken. Het zou vrij makkelijk zijn om onze app uit de App Store te halen en als standaard-applicatie in te stellen.

Alleen Apple kan een standaard-app voor bepaalde diensten instellen. Zo is het bijvoorbeeld ook niet mogelijk om een alternatieve browser voor je iPhone te kiezen, die standaard opent als je op links drukt.

Google Maps was tot iOS 6 de standaard kaarten-applicatie voor de iPhone, iPad en iPod touch. Vlak na de introductie van Apple Maps bleek dat Apple Google Maps nog meer dan een jaar mocht gebruiken, maar voor onbekende redenen werd besloten om in iOS 6 al Apple’s kaartendienst te introduceren.

Schmidt’s nieuwe uitspraak wijst er op dat de deur bij Google nog steeds open staat, mocht er besloten worden om Apple Maps weer om te ruilen voor Google Maps. Iets dat wij overigens niet snel zien gebeuren: Apple investeerde de afgelopen tijd flink wat tijd en geld in het verbeteren van hun eigen Kaarten-app. Apple Maps werd bij de introductie van iOS 6 bekritiseerd, omdat veel kaarten onvolledig of incorrect waren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 0:00
Categorie iOS
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.