Driehonderd mensen in de rij bij iPhone-lancering in China

In China is vandaag om half zeven 's avonds de eerste offiiciële iPhone verkocht. Bijna 300 mensen gingen in Beijing in de rij staan.

china unicom iphoneIn China is de iPhone vandaag officieel gelanceerd. Driehonderd mensen stonden volgens Fortune in de rij om de iPhone in handen te krijgen. Om half zeven ‘s avonds plaatselijke tijd ging in Beijing de eerste officiële iPhone over de toonbank. Maar het is zeker niet de eerste iPhone, want in China is een levendige handel met iPhones uit het grijze circuit geweest.

China Unicom kondigde vorige week aan dat ze via één van hun dochterbedrijven mensen met een jailbroken iPhone uit het grijze circuit tegemoet gaan komen. De iPhone-bezitters kunnen een abonnement afsluiten en krijgen dan dezelfde diensten die op de ‘legale’ iPhones beschikbaar zijn. Er zijn al zo’n 1,5 miljoen Chinese iPhones in gebruik.

De abonnementsprijzen die China Unicom rekent maken het echter aantrekkelijk om via andere wegen aan een iPhone te komen. voor een 8GB iPhone 3G zonder Wi-Fi betaal je $730 en voor een niet-gesubsidieerde 32GB iPhone 3GS ben je duizend euro kwijt. Op de grijze markt betaal je maar $430 voor een 8GB iPhone 3G en $732 voor een iPhone 3GS, beide voorzien van Wi-Fi. De officiële weg bewandelen betekent echter wel dat je probleemloos kan updaten en geen jailbreak meer hoeft uit te voeren. Klanten die bij één van de Apple-verkooppunten in de rij stonden zeiden tegen een interviewer dat ze hoopten betere service te krijgen door direct via Apple te kopen.

Tijdens de bijeenkomst, die “The Place” was genoemd, hield Apple’s vice-president Greg Joswiak een praatje. Hij noemde het een bijzondere dag.

Via: Forbes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 17:02
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.