Coinstar zet kleingeld om in iTunes-tegoed

Coinstar heeft in meerdere landen apparaten staan waarmee je kleingeld kunt omzetten in tegoedbonnen. Het omzetten van muntgeld in iTunes-kadobonnen blijkt daarbij extra aantrekkelijk.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

coinstarCoinstar heeft in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland automaten staan waarmee je kleingeld kunt omzetten in een bon die je weer kunt omzetten in cash (in biljetten). Handig als je een oude sok met muntjes wilt opruimen, maar het Coinstar-systeem heeft wel een nadeel: ze brengen bijna 10% kosten in rekening. De machines bieden nu echter een nieuwe mogelijkheid: de 10% kosten komen te vervallen wanneer je het muntgeld omzet in iTunes-tegoed (of andere toegoedbonnen).

Een waardebon van een paar tientjes als je boodschappen gaat doen stelt misschien niet zoveel voor, maar in de App Store kun je er toch een hoop muziek en applicaties voor kopen. De 8,9 procent die Coinstar normaalgesproken op de transactie zou inhouden neemt Apple voor z’n rekening.

In Amerikaanse huishoudens slingert gemiddeld zo’n $90 aan kleingeld rond. Wie daar iets nuttigs mee wil doen kan op de website van Coinstar opzoeken waar de wisselmachines staan. Ze zijn helaas niet allemaal geschikt voor iTunes-kadobonnen.

Wellicht een idee als je op je volgende vakantie in de USA een grote hoeveelheid muntjes overhoudt?

Via: Tidbits

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2009, 19:09
Categorieën Diensten, Mac & macOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.