Yousician screenshot

Yousician: altijd een gitaarleraar op zak

Met Yousician heb je altijd een digitale gitaarleraar op zak. De app voor iPhone en iPad leert je gitaar spelen met behulp van missies, oefeningen en liedjes.

Heb je altijd al gitaar willen leren spelen of ben je een gitarist die nog wat extra hulp kan gebruiken? Dan is er nu een handige app die je daarbij kan helpen. Yousician is een digitale gitaarleraar voor je iPhone of iPad, die je met verschillende oefeningen, missies en liedjes snel leert de juiste snaar te raken.

Yousician screen

Om Yousician te gebruiken moet je eerst inloggen. Dit kan door een Yousician-account aan te maken of door eenvoudig in te loggen met je Facebook-profiel. Daarna kun je aan de slag. De app maakt gebruik van de microfoon van je iPhone of iPad om te horen of je de juiste tonen of akkoorden speelt. Zo doorloop je met je gitaar op schoot een tijdlijn met missies, die eenvoudig beginnen en steeds moeilijker worden. Eerst leer je snaren en frets herkennen, vervolgens akkoorden spelen, de juiste slag onder de knie krijgen en bekende melodieën spelen. Hoe meer missies je volbrengt, hoe technischer het wordt. Tijdens het spelen zie je in de app een virtuele gitaarhals met daarop welke snaar en fret je moet aanslaan. Zo kun je dit op je echte gitaar nadoen en krijg je direct feedback of je het goed doet. Aan het eind van de oefening of song zie je welke score je hebt behaald.

Yousician screenshot

Tussentijds zijn er verschillende ‘tests’ waar je kunt laten zien wat je geleerd hebt, om zo weer nieuwe missies te ontgrendelen. Dit element zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft en telkens nieuwe onderdelen wilt vrijspelen. Naast de missies kun je ook dagelijkse uitdagingen volbrengen, waarbij je een bepaalde gitaarriff of ritme moet zien te spelen. Daarnaast kun je bekende liedjes zoeken om te leren spelen, bijvoorbeeld van Ed Sheeran, Green Day of Metallica. Gebruikers kunnen zelf nummers uploaden via de website van Yousician zodat het aanbod blijft groeien.

De Yousician-app is mooi ontworpen en heeft naar eigen zeggen 1500 verschillende levels om iedere gitarist bezig te houden. Je kunt de app gratis downloaden, maar om er alles uit te kunnen halen zul je je account moeten upgraden naar Premium. Dit kost €20 per maand of €120 voor een heel jaar. Voor dit bedrag krijg je onbeperkt toegang tot bepaalde onderdelen van de app, zoals het naspelen van bekende liedjes. Yousician is een handige tool om jezelf gitaar te leren spelen, maar doordat je een aantal functies pas met een Premium-account kunt gebruiken is de app op dit moment het meest geschikt voor beginnende gitaristen die willen testen of ze op deze manier verder aan hun gitaar-skills willen werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2015, 17:20
Categorie Apps
Onderwerpen gitaar, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.