Audio van iMessage-berichten in betere kwaliteit

Betere audiokwaliteit voor iMessage-berichten in iOS 12.2

Ingesproken berichten in iMessage klinken in iOS 12.2 een stuk beter. De audio is van betere kwaliteit, dankzij de overstap naar een nieuwe codec waardoor het helderder en luider klinkt, vergelijkbaar met WhatsApp.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Betere audio voor iMessage-berichten

In iOS 12.2 zitten talrijke verbeteringen, waaronder HomeKit-support voor tv’s en makkelijker zoeken in Safari. Een verbetering die we nog niet eerder hebben besproken is de audiokwaliteit van ingesproken berichten in iMessage. Apple gaat in iOS 12.2 overstappen naar een andere codec van betere kwaliteit. In plaats van het .AMR-formaat op 8000Hz stapt Apple over naar het Opus .CAF-formaat op 24.000Hz. Het klinkt helderder en is beter verstaanbaar.


In iMessage kun je berichten intikken, maar ook een spraakbericht versturen als je niet in staat bent iets op het toetsenbord in te tikken. In iOS 12.2 zul je daarbij een duidelijke verbetering in audiokwaliteit merken.

Bekijk ook

Zo verstuur je audioberichten in iMessage op de iPhone

Ben je niet in staat om chatberichten in te tikken in iMessage, dan is er gelukkig een oplossing: je kunt ook audioberichten versturen. Voor het opnemen van spraak druk je op de microfoon en afspeelknop in iMessage. Maar het kan ook sneller.

Ontwikkelaar Frederik Riedel ontdekte, dat Apple zowel in iOS als in macOS de ARM-codec heeft ingeruild voor Opus CAF en dat het nu kristalhelder klinkt. Op toestellen met de nieuwste beta’s van iOS 12.2 en macOS 10.14.4 is het verschil hoorbaar. Hieronder kun je het beluisteren.

De 24000Hz Opus-codec levert wel grotere bestanden op, maar dat hoeft geen probleem te zijn omdat iMessage ze standaard 2 minuten na het beluisteren weggooit. Je kunt dit zelf instellen in Instellingen > Berichten > Audioberichten > Verwijder. Een andere optie is om hier Nooit te kiezen, maar dan loopt je iPhone-opslag gaandeweg vol als je vaak audioberichten inspreekt.

Audiokwaliteit iMessage spraakberichten

iOS 12.2 verschijnt waarschijnlijk op of rond 25 maart, als Apple de nieuwe tv-dienst aankondigt en mogelijk ook nieuwe iPads en AirPods uitbrengt. Er is een media-event gepland op 25 maart, waar we waarschijnlijk ook meer te horen krijgen over Apple’s nieuwe abonneedienst Apple News Magazines. In macOS zijn al hints aangetroffen hoe deze abonneedienst voor tijdschriften gaat werken.

Bekijk ook

'iOS 12.2 verschijnt 25 maart, biedt ondersteuning voor AirPower en nieuwe iPads'

Op 25 maart is niet alleen het volgende Apple-event, maar die avond zal ook meteen iOS 12.2 beschikbaar komen. Mogelijk krijgen we die avond meer te horen over de AirPower en nieuwe iPads.

Wil je meer weten over de iOS 12.2 functies en vernieuwingen? Dan kun je in onderstaande round-up alle details vinden!

Bekijk ook

iOS 12.2 functies: deze vernieuwingen vind je in de nieuwste update

iOS 12.2 is hier! Welke nieuwe functies en vernieuwingen zitten erin? In dit artikel praten we je bij over de iOS 12.2 functies die je nu meteen zelf kunt proberen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.