Audio van iMessage-berichten in betere kwaliteit

Betere audiokwaliteit voor iMessage-berichten in iOS 12.2

Ingesproken berichten in iMessage klinken in iOS 12.2 een stuk beter. De audio is van betere kwaliteit, dankzij de overstap naar een nieuwe codec waardoor het helderder en luider klinkt, vergelijkbaar met WhatsApp.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Betere audio voor iMessage-berichten

In iOS 12.2 zitten talrijke verbeteringen, waaronder HomeKit-support voor tv’s en makkelijker zoeken in Safari. Een verbetering die we nog niet eerder hebben besproken is de audiokwaliteit van ingesproken berichten in iMessage. Apple gaat in iOS 12.2 overstappen naar een andere codec van betere kwaliteit. In plaats van het .AMR-formaat op 8000Hz stapt Apple over naar het Opus .CAF-formaat op 24.000Hz. Het klinkt helderder en is beter verstaanbaar.


In iMessage kun je berichten intikken, maar ook een spraakbericht versturen als je niet in staat bent iets op het toetsenbord in te tikken. In iOS 12.2 zul je daarbij een duidelijke verbetering in audiokwaliteit merken.

Ontwikkelaar Frederik Riedel ontdekte, dat Apple zowel in iOS als in macOS de ARM-codec heeft ingeruild voor Opus CAF en dat het nu kristalhelder klinkt. Op toestellen met de nieuwste beta’s van iOS 12.2 en macOS 10.14.4 is het verschil hoorbaar. Hieronder kun je het beluisteren.

De 24000Hz Opus-codec levert wel grotere bestanden op, maar dat hoeft geen probleem te zijn omdat iMessage ze standaard 2 minuten na het beluisteren weggooit. Je kunt dit zelf instellen in Instellingen > Berichten > Audioberichten > Verwijder. Een andere optie is om hier Nooit te kiezen, maar dan loopt je iPhone-opslag gaandeweg vol als je vaak audioberichten inspreekt.

Audiokwaliteit iMessage spraakberichten

iOS 12.2 verschijnt waarschijnlijk op of rond 25 maart, als Apple de nieuwe tv-dienst aankondigt en mogelijk ook nieuwe iPads en AirPods uitbrengt. Er is een media-event gepland op 25 maart, waar we waarschijnlijk ook meer te horen krijgen over Apple’s nieuwe abonneedienst Apple News Magazines. In macOS zijn al hints aangetroffen hoe deze abonneedienst voor tijdschriften gaat werken.

Wil je meer weten over de iOS 12.2 functies en vernieuwingen? Dan kun je in onderstaande round-up alle details vinden!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2019, 21:08
Categorie iOS
Onderwerpen audio, imessage, spraak
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.