Apple’s nieuwe AV-kabel bevat authenticatie-chip

iLounge ontdekte een authenticatie-chip in de connector van Apple's AV-kabel. Daarmee kan Apple in de toekomst niet alleen video-out, maar ook audio-out op de iPod en iPhone blokkeren.

KabelToen Apple eind juni de iPhone introduceerde, merkten gebruikers op dat de meegeleverde USB-kabel was veranderd. De nieuwe kabel is kleiner en heeft geen twee knoppen aan de zijkant waarmee je de iPhone kunt losmaken van de kabel. Het oude model kabel wordt nu verkocht voor €49 als de Apple Composite AV Cable. iLounge nam de moeite om zo’n kabel – of beter gezegd de Dock Connector aan het einde – uitelkaar te halen om te zien welke electronica Apple in deze kabel heeft verstopt.

Achter een beschermende metaalhuls, die bedoeld is om interferentie af te schermen, bevinden zich twee chips. Eén daarvan is de authenticatie-chip, die voorkomt dat iPods die in 2007 op de markt zijn gekomen video kunnen afspelen. Alleen wanneer je beschikt over de juiste, goedgekeurde accessoires ben je in staat om video-out te gebruiken. De kans bestaat dat Apple hetzelfde gaat doen met audio-out. Dat zou een einde maken aan de eindeloze reeks iPod-speakers die op de markt zijn. Alleen fabrikanten die een deel van hun inkomsten afstaan, of betalen om de sticker “Made for iPod” te mogen gebruiken, kunnen dan nog geschikte accessoires maken. iLounge concludeert dat het riskant is om teveel geld te investeren in allerlei accessoires: je weet nooit of je volgende iPod of iPhone een andere authenticatie-chip vereist.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 december 2007, 18:11
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.